MonPlaneta
Catalunya es troba en estat d’emergència per neu però sense incidents remarcables
Egarencs agafant l'autobús
Egarencs agafant l’autobús | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Tot el país està afectat per l’episodi de neu que es va iniciar aquest dilluns. El pla Neucat està activat en fase d’emergència davant la previsió de nevades a qualsevol punt del teritori amb intensitats diverses.

Ara bé, malgrat que és una situació excepcional no s’han registrat incidents importants, tal com han explicat el director general Joan Delort en una compareixença pública, i una de les claus de l’èxit ha estat la resposta de la ciutadania a les crides a no sortir a la carretera.

Es mantenen les restriccions de circulació de camions d’alt tonatge i la suspensió del transport escolar fins a nova ordre perquè la previsió apunta que durant tot aquest dimecres i fins dijous al matí, la neu continuarà present.

La recomanació continua sent de no sortir a la carretera si no és imprescindible. Salut ha habilitat un servei de reprogramació de visites mèdiques per a tots aquells que no hi han pogut arribar com a conseqüència de la neu.

Pel que fa al transport públic no hi ha línies afectades per aquest episodi meteorològic i a les carreteres es recomana l’ús de cadenes i extremar la precaució en la conducció.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut, fins aquest matí de dimecres, 1.760 trucades per incidents relacionats amb l’episodi de fred i neu. Per comarques, les trucades s’han fet des de Osona 205, Barcelonès 179, Vallès Occidental 162 i Baix Llobregat 135. Per municipis, les trucades s’han distribuït: Barcelona 157, Vic 71 i Lleida 70.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa