MonPlaneta
Catalunya s’adhereix a la Declaració d’Acció Climàtica que es presentarà davant l’ONU
Mercè Rius, durant la conferència sobre governança climàtica on ha participat en el marc de l’ICCA-2019 | Departament de Territori i Sostenibilitat

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, ha signat avui a Heidelberg (Alemanya) una Declaració d’associació col·laborativa sobre acció climàtica dirigida a avançar en la coordinació i la cooperació entre tots els nivells de govern per col·laborar en la consecució d’uns ambiciosos objectius internacionals sobre el clima. La declaració està oberta perquè els diferents governs s’hi comprometin de cara a la Cimera d’Acció Climàtica que ha convocat les Nacions Unides per al proper mes de setembre. La Cimera pretén aconseguir moviments importants en l’economia real per donar suport a l’agenda i per assolir els objectius de l’Acord de París i dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Rius ha participat en una conferència sobre governança climàtica en el marc de la Conferència Internacional d’Acció Climàtica ICCA-2019, representant Catalunya dins de l’Under2 Coalition i posant de relleu la posició estratègica dels governs per accelerar l’acció climàtica. Rius ha fet especial menció l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic i a la coordinació entre els governs locals i regionals. Durant la sessió s’han discutit oportunitats i enfocaments i s’han donat exemples de com el nivell regional pot tenir un paper important per assolir els objectius de l’Acord de París.

L’ICCA-2019 l’han organitzat conjuntament el Ministeri federal per al Medi Ambient, la Conservació de la Natura i la Seguretat Nuclear de l’Estat de Baden-Württemberg i la ciutat de Heidelberg. Prop d’un miler de persones responsables de l’acció climàtica a les ciutats, regions i Estats del món s’han unit amb experts i representants de la societat civil per desenvolupar solucions pràctiques a l’adaptació al canvi climàtic i per intercanviar experiències sobre projectes d’acció climàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa