MonPlaneta
Catalunya es protegeix contra la contaminació lumínica
  • CA

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat una resolució de modificació del mapa de la protecció envers la contaminació lumínica a Catalunya i n’ha ampliat la superfície, concretament als municipis de Farrera, Alins, Alt Àneu, les Valls de Valira, Llavorsí, Rialp, Talarn, Rupit i Pruit, Prades i Falset, segons ha informat en un comunicat.

El Mapa de la protecció envers la contaminació lumínica consta de quatre categories, en funció de la vulnerabilitat de la zona a aquesta mena de pol·lució sent les zones E1 les de màxima protecció i les E4 les de menys. Amb la nova modificació el 41% de la superfície de Catalunya passa a ser de protecció màxima (E1). Això suposa un increment de més d’un 15% respecte al mapa que es va aprovar inicialment l’any 2007 i un 5% més de l’actualització global que es va fer l’any 2018.

El Departament de Territori i Sostenibilitat té previst publicar en les setmanes que venen una convocatòria d’ajuts per import de 450.000 € per a la millora de l’enllumenat públic en zones de protecció envers la contaminació lumínica i que, alhora, contribuirà a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle d’aquests municipis. Segons recorda la institució en el seu comunicat, ja hi ha 44 municipis de Catalunya que aposten decididament per un model d’enllumenat públic que combina la qualitat del servei a la ciutadania amb un impacte mínim sobre l’entorn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa