MonPlaneta
Catalunya en Comú Podem demana sancions per talar arbres a Aigua Xelida, al Baix Empordà
Aigua Xelida
Aigua Xelida | Catalunya en Comú – Podem

!--akiadsense-->

El diputat de Catalunya en Comú Podem David Cid ha registrat aquest dijous al matí una bateria de preguntes dirigides al Govern en què li reclama que imposi sancions a l’empresa constructora responsable de la tala de 700 arbres a la zona d’Aigua Xelida, al terme municipal de Palafrugell (Baix Empordà). Cid recorda que Aigua Xelida és una cala “amb un alt valor natural, geològic, cultural i ambiental”, on es pretén permetre construir cases de luxe “malmetent irreversiblement un entorn d’una gran bellesa paisatgística”.

“Aquest dies, en plenes vacances de Nadal i sense avisar, hi van entrar les màquines de la promotora i van començar una tala. Fins aquesta setmana ningú se n’havia adonat, i quan els veïns ho van veure ja havien talat uns 700 arbres, bàsicament pins”, denuncia el diputat, que demana a la Generalitat “què pensa fer per aturar la tala d’arbres al conjunt de la Costa Brava”. I és que, alerta, “al mateix temps també s’estan produint tales d’arbres a Begur, concretament a la Cala de Sa Riera, on diferents projectes urbanístics també estan amenaçant ambientalment i paisatgísticament la zona, tal com està denunciant aquest dies la plataforma SOS Aiguafreda- Salvem la Costa de Begur”. Per això, exigeix a la Generalitat que aturi les “agressions” contra la Costa Brava i l’insta a reconstruir el bosc mediterrani d’Aigua Xelida afectat per la tala d’arbres d’aquest Nadal.

En les preguntes registrades, Cid demana al Departament de Territori i Sostenibilitat que expliqui si té “algun pla per protegir la vegetació i les zones boscoses de la Costa Brava amenaçades per el boom urbanístic” i defensa que cal aprovar ja el Pla Director Urbanístic de Sols Sostenibles. A més, li demana que concreti si té prevista alguna actuació per aturar la tala d’arbres a Sa Riera. “Considera que aquesta tala d’arbres és legal?”, l’urgeix a respondre. “La Generalitat va a pas de tortuga per protegir la Costa Brava”, conclou.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Els especuladors manen? a gener 03, 2019 | 18:20
    Els especuladors manen? gener 03, 2019 | 18:20
    La política de CiU procurava tenir els sistemes de vigilància al mínim i disposar de pocs agents rurals, i amb pocs recursos. La manca de transparència i la incompetència també han sigut unes bones armes per afavorir l'especulació. En aquest cas concret no s'informa correctament al ciutadà. Exigim respostes de l'administració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa