MonPlaneta
Catalunya, una de les 14 regions compromeses amb l’objectiu zero emissions de CO2 el 2050
Presentació de l’aliança a la cimera COP25 | Generalitat de Catalunya

La presidenta de la COP25, la ministra de Medi Ambient xilena, Carolina Schmidt, ha presentat aquest dimecres a Madrid una nova aliança de països i agents no estatals que s’han compromès a seguir les recomanacions científiques per fer front al canvi climàtic. Una aliança que ha liderat el país andí, després de la crida que va fer el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, en el context de la Cimera d’Acció Climàtica de Nova York del setembre passat, i de la que Catalunya forma part, juntament amb unes altres 13 regions, 398 ciutats, 786 empreses i 16 agents inversors.

En matèria de mitigació, tots aquests actors s’han compromès a treballar per assolir l’objectiu de zero emissions netes de CO2 per al 2050, ja que reconeixen la necessitat urgent d’emprendre accions ambicioses per fer front a l’emergència climàtica. Alhora, presentaran contribucions que ajudin al compliment dels compromisos i implementaran mesures per reforçar la protecció de boscos i oceans. Entre les regions de l’aliança destaquen algunes que també han estat pioneres en aquest àmbit, com Califòrnia, Escòcia, el País Basc o la regió de Brussel·les, que enguany ha celebrat la trobada d’Economia Circular que la tardor vinent acollirà Catalunya.

La idea és fer un esforç comú per accelerar la transformació necessària per assolir els objectius de l’Acord de París i, finalment, estabilitzar l’augment de la temperatura global a 1,5 ºC. A més dels compromisos adquirits en mitigació, el grup reforçarà la seva tasca en adaptació, bàsicament afavorint la implicació del sector privat. Serà en accions potents per millorar la gestió de l’aigua, la resiliència en infraestructures i la sostenibilitat de les ciutats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa