MonPlaneta
Els catalans amb cotxe elèctric recorren entre 21 i 200 km cada dia

Els usuaris de cotxe elèctric, a Catalunya, normalment recorren distàncies mitjanes interurbanes. El 80% d’ells fa servir el seu vehicle cada dia, en trajectes que van entre els 21 i els 200 quilòmetres. Aquests són alguns dels resultats de la primera Enquesta Nacional d’Usuaris de Vehicle Elèctric, que han estat presentats aquest dimecres al matí al Barcelona Tech City.

L’estudi, que ha estat elaborat per All Media Consulting i Electromaps, també revela que la millora que més reclamen els usuaris catalans, amb un 45,72%, és en l’autonomia de la bateria dels seus vehicles, confirmant una tasca pendent dels fabricants. Alguns investigadors han fet avenços molt important en aquest camp, però caldria una inversió tecnològica més important per convertir els darrers descobriments en realitats tangibles als nostres pobles i ciutats.

La diversitat de models disponibles, en comparació, és una preocupació molt menor i que només ha estat esmentada per l’11,52% dels enquestats. Segons ha afirmat Xavier Cañadell, d’Electromaps, “els fabricants no poden continuar acusant la falta d’ajuts com un fre a la mobilitat sostenible perquè els conductors ens diuen que l’IVA i les ajudes a la compra estan molt per sota del principal problema, que és la limitació de les bateries”.

Aquesta primera enquesta, que ha estat feta a nivell de tot l’estat espanyol, ha consistit en 1.312 enquestes a conductors actius de vehicle elèctric que, a través de l’aplicació d’Electromaps, s’informen de l’estat de les infraestructures de recàrrega dels seus cotxes i furgonetes.

A través d’un qüestionari anònim i online, van respondre 40 preguntes sobre diversos temes com ara la valoració dels models de vehicle disponibles, la distància recorreguda habitualment, els punts de recàrrega i l’opinió sobre els seus gestors, la valoració dels ajuts públics, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa