MonPlaneta
Capturen els porcs vietnamites d’un parc de Tarragona per traslladar-los a un refugi
  • CA
Porcs vietnamites | Wikimedia Commons

Aquest dilluns s’ha posat en marxa un dispositiu per capturar i traslladar a un refugi la colònia de porcs vietnamites que des de fa tres anys viu a una zona boscosa del parc de la Muntanyeta, al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau. Tècnics de l’Ajuntament, veterinaris, Agents Rurals, membres de l’entitat FAADA i agents de la Guàrdia Urbana han iniciat els treballs a les set del matí per poder capturar la trentena de porcs aquest mateix dilluns, segons ha explicat la primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar. Després de sotmetre’ls a un tractament veterinari, els animals aniran cap a un refugi animal del Vendrell des d’on se’n gestionarà l’adopció. Un cop acabi l’operatiu es netejarà l’espai del parc per retornar-li l’ús i la funcionalitat que tenia abans.

Després d’un mes de preparatius i planificació, s’han capturat disset exemplars adults amb dards tranquil·litzants i dotze garrins amb l’ajuda de xarxes. Posteriorment els han traslladat al santuari la Bassa del Vendrell, on està previst que se’ls faci una analítica i se’ls posi un xip. Per la seva banda, les femelles han estat conduïdes a una clínica per d’esterilitzar-les. Els animals passaran la quarantena al refugi i, seguidament, podran començar els tràmits d’adopció. La intenció és signar contractes d’un mínim de dos exemplars i l’entitat FAADA -que s’ocuparà dels tràmits- ja ha rebut sol·licituds. Aquests animals no poden viure a una casa convencional i necessiten aigua o un toll i un espai adequat per a ells. Mentre no trobin una família d’acollida, l’Ajuntament n’assumirà la manutenció. El consistori calcula que el cost de tot el dispositiu i l’estada al refugi serà d’uns 15.000€.

La regidora de Benestar Animal, Carla Aguilar-Cunill, ha justificat que era “urgent” gestionar la colònia pel creixement de la població i els riscos existents, tant per als animals com per als veïns. “No considerem que els porcs en si siguin un problema, ni molts menys, sinó que la ciutat l’habiten persones i animals i el nou govern vol que tots ells millorin la seva vida”, ha assenyalat. La també primera tinent d’alcalde ha afirmat que, des que van arribar al govern, la seva prioritat ha estat donar un “tractament ètic i respectuós” a aquests animals. Aguilar ha afegit que la colònia “no s’havia gestionat” i ha recordat que va començar amb dos exemplars abandonats. Alhora, ha detallat que preveuen endegar polítiques d’educació en el respecte dels animals i explorar un enduriment de les sancions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa