Capturat el linx ibèric detectat a l’àrea metropolitana de Barcelona

Tècnics del projecte Life Iberlince i membres dels Agents Rurals, del Servei de Fauna i Flora i de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló van capturar ahir l’animal, que va ser traslladat immediatament al Centre de Fauna de Torreferrussa.

Litio després de ser capturat

Litio després de ser capturat | Departament de Territori i Sostenibilitat

Litio, el linx ibèric (Lynx pardinus) detectat el passat 29 de maig a un hort de Santa Coloma de Cervelló, al Baix Llobregat, va ser capturat aquest dimarts, amb l’objectiu de garantir la seva seguretat. L’animal es movia per una zona propera a nuclis urbans i infraestructures viàries, poc adequada per al seu òptim desenvolupament. El Cos d’Agents Rurals va dur a terme la localització, identificació i seguiment del linx fins que va ser capturat, després de rebre un avís del propietari d’un hort de Santa Coloma de Cervelló. A partir d’aquell moment, es va establir un operatiu per localitzar l’animal i verificar que realment es tractava d’un linx ibèric. Un cop identificat, es va dur a terme un operatiu de seguiment juntament amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, a l’espera de l‘arribada de l’equip de captura. Ho han explicat aquest dijous a Barcelona el responsable del projecte Life Iberlince, Miguel Ángel Simon; el tècnic del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat Santi Palazón, el cap regional del Cos d’Agents Rurals a Barcelona, Jaume Bosch; i la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, Ciara Escoda, tot destacant que “la coordinació entre totes les parts ha estat clau per garantir l’èxit de l’operació”.

Comentaris

    Eduard 7 de Juny de 2018 13:35
    Va venir amb "els a por ellos"?. Dieun que venìa de Huelva, i allá era una de les basses del "aporellos"
    Gal.la 7 de Juny de 2018 13:58
    Pila d'empreses multinacionals venen a Catalunya, la selecció Argentina hi fa estada, record mundial de turistes, fins linx ibèric. Tothom menys la Faixa. Per ells faran

Nou comentari