MonPlaneta
Capten noves imatges d’un grup familiar de llúdrigues a la conca del Besòs

S’han captat noves imatges d’un grup familiar de llúdrigues a la conca del Besòs quatre mesos després de l’obtenció de les primeres. Aquelles van evidenciar la reproducció d’aquesta espècie a la conca del Besòs, i aquestes d’ara permeten confirmar que el mateix grup familiar continua vinculat al territori. En aquestes imatges, obtingudes a partir de la tècnica no invasiva del fototrampeig, s’observen dues cries, d’aproximadament 10 mesos d’edat, que al llarg d’aquest període han igualat, i fins i tot superat, la mida de la mare. Els especialistes consideren els dos fets molt rellevants per a la consolidació i el futur de la població d’aquesta espècie a la conca del Besòs, després de la seva extinció durant la segona meitat del segle XX.

La línia de seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera es desenvolupa en el marc del projecte Observatori Rivus i és fruit de la col·laboració entre la Fundació Rivus, el Consorci Besòs Tordera, la Fundació Barcelona Zoo i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). El projecte compta amb el patrocini de les empreses Grifols i Freudenberg.

L’estudi ha permès determinar que la reproducció d’aquesta espècie es troba estretament relacionada amb la presència d’una bona qualitat de l’hàbitat. En aquest sentit, és durant l’època de cria que el paper bioindicador de la llúdriga pren encara més rellevància, precisament a causa de l’exigència de selecció de les àrees més idònies. D’entre els seus requeriments destaca la complexitat de l’hàbitat, la presència de refugis i la disponibilitat d’aliment, que constitueixen elements bàsics per al seu establiment al territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa