MonPlaneta
La càpsula Crew Dragon de SpaceX arriba a la Terra, completant amb èxit la seva missió

La càpsula Crew Dragon de SpaceX va arribar a la Terra aquest divendres al migdia, acabant la seva missió de prova a l’Estació Espacial Internacional i demostrant que els Estats Units, a través de l’empresa privada d’Elon Musk, tornen a ser capaços d’enviar astronautes a l’espai i tornar-los sense haver de dependre de naus russes, com havien fet d’ençà de la cancel·lació del programa de transbordadors espacials l’any 2011.

La nau, que en aquesta ocasió encara no duia tripulació, va amarar a l’oceà Atlàntic, a l’est de la costa de Florida, aproximadament a tres quarts de tres del migdia, hora catalana, poc més de sis hores després d’haver-se desacoblat de l’Estació Espacial Internacional. Segons informa la cadena nord-americana NBC, l’administrador de la NASA, Jim Bridenstine, va declarar que aquesta missió havia suposat “un èxit increïble en la història americana”, ja que és un pas més per arribar “a un dia on llancem astronautes americans en coets americans des de sòl americà”. Al comunicat de premsa que la NASA ha fet públic per informar de l’èxit de la missió, Bridenstine també és citat afirmant que està “orgullós de la gran feina que s’ha fet per arribar fins aquí” i felicitant “els equips de SpaceX i de la NASa en una setmana increïble”.

Crew Dragon
Simulació de la sortida de la Terra d’una càpsula Crew Dragon | SpaceX

!--akiadsense-->

El passat 2 de març, un coet Falcon 9, també de SpaceX, va dur la càpsula Crew Dragon a l’espai des de cap Canaveral, a Florida, en un vol de prova per demostrar que la nau, amb espai per a set persones, tenia les capacitats operatives necessàries per convertir-se algun dia, en la nau de transport habitual de l’agència espacial nord-americana. Des de 2012 que la companyia d’Elon Musk envia missions a l’Estació Espacial Internacional, però fins ara sempre havien estat no-tripulades i en missions de transport de mercaderies. Perquè la NASA aprovi una missió tripulada d’una càpsula Crew Dragon, amb dos astronautes de la mateixa agència, ara només cal un altre vol de prova per comprovar el funcionament dels sistemes d’emergència. De moment, però, la Crew Dragon ja ha estat la primera en moltes coses, com la primera nau comercial i coet americans que surten de sòl estatunidenc cap a l’EEI, la primera nau comercial i tripulada que s’acobla a l’EEI, la primera nau nord-americana que ho fa de manera autònoma i, finalment, la primera a fer servir un nou disseny estandaritzat per als adaptadors que garanteixen l’acoblament i que també seran emprats a la nau Orion que, en el futur, tornarà a dur nord-americans a la Lluna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa