MonPlaneta
El canvi climàtic podria fer inhabitables els atols durant aquest segle

La pujada del nivell del mar i les inundacions causades per l’onatge podrien tenir un impacte tan greu en les reserves d’aigua dolça de molts atols del món que podrien convertir-los en inhabitables en cosa de poques dècades.

Segons un estudi publicat a la revista ‘Science Advances’, un equip de científics encapçalats per la Universitat de Hawaii i organismes públics nord-americans han corroborat que les inundacions, a més del seu impacte als habitatges i les infraestructures terrestres, també afectarà les poques reserves d’aigua dolça d’aquestes illes de poca alçada, fent que deixi de ser potable i amenaçant directament la sostenibilitat de les poblacions humanes que hi viuen.

La majoria dels atols del món, esculls coralins crescuts a sobre d’illes que s’han acabat enfonsant a les aigües, són als oceans Pacífic i Índic. La República de les Illes Marshall, per posar un exemple, està formada de més de 1.100 illes de poca alçada habitades per centenars de milers de persones, i les illes Carolina, les Cook, les Maldives, les Seychelles i el nord-oest de Hawaii també estan formades per atols.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa