El canvi climàtic posarà en perill la collita de blat de moro arreu del món

L'augment de les temperatures farà menys previsibles les collites del cultiu més estès del planeta, posant en risc el subministrament a escala global d'aliments, farratge i fins i tot combustible

Blat de moro

Blat de moro | D.P.

El blat de moro, també anomenat moresc o panís, entre d’altres, és el cultiu més estès a tot el món. S’empra per fer menjar, oli de cuina, menjar industrial, farratge per a la ramaderia i, fins i tot, per a l’elaboració de biocombustibles, cosa que el converteix en un producte de qui depenen tant els més rics del planeta com els més pobres. El seu futur com a gran cultiu i el de les persones que en depenen, però, podria estar amenaçat greument. Això, almenys, és el què es desprèn d’un estudi dut a terme per un equip de la Universitat de Washington, als Estats Units, que afirma que l’augment de les temperatures a causa de l’acció humana reduirà la productivitat dels camps de blat de moro i, a més, farà que les collites es tornin imprevisibles arreu del món. Així, la probabilitat que hi hagi collites molt menors de les esperades a zones habitualment molt productives serà molt alta, i això podria provocar futures escalades de preus i escassedat global del producte.

Nou comentari