El canvi climàtic exposa les plantes a més gebrades

Un estudi de la UAB indica que l'avançament de la floració fa coincidir l'etapa de creixement de les plantes amb els dies de primavera en què són més freqüents

Gebrada

El canvi climàtic ha exposat les plantes a més glaçades, fet que és encara més intens en les zones on la majoria tenen lloc durant la primavera. Aquesta és la conclusió d’un estudi del Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals de la Universitat Autònoma de Barcelona que ha estat publicat a ‘Natura Communications’. En concret, la investigació apunta que la floració s’ha avançat a causa del canvi climàtic i que la seva activitat s’atura més tard, pràcticament a l’hivern. Quan reprenen l’activitat i comença la seva etapa de creixement, doncs, coincideix amb el període amb més gebrades a la primavera. Els científics del CREAF han analitzat el nombre de dies anuals en què hi ha hagut temperatures sota zero durant els darrers 30 anys. Tot i que s’han reduït, aquest avançament de l’activitat de les plantes ha fet que, de mitjana, actualment hagin de suportar tres dies més de gebrades que abans.

Potser t’interessa:Tot el que has de saber la ruda, la panta amb enormes propietats

L’estudi s’ha fet gràcies a dades obtingudes per satèl·lit en latituds superiors als 30º de l’hemisferi nord i també a través de l’observació directa i del registre de temperatures del període entre 1982 i 2012, i els canvis observats han tingut conseqüències molt negatives no només per a la vida de les plantes sinó, és clar, per a totes les economies que en depenen.

Nou comentari