MonPlaneta
El canvi climàtic exposa les plantes a més gebrades

El canvi climàtic ha exposat les plantes a més glaçades, fet que és encara més intens en les zones on la majoria tenen lloc durant la primavera. Aquesta és la conclusió d’un estudi del Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals de la Universitat Autònoma de Barcelona que ha estat publicat a ‘Natura Communications’.

En concret, la investigació apunta que la floració s’ha avançat a causa del canvi climàtic i que la seva activitat s’atura més tard, pràcticament a l’hivern. Quan reprenen l’activitat i comença la seva etapa de creixement, doncs, coincideix amb el període amb més gebrades a la primavera. Els científics del CREAF han analitzat el nombre de dies anuals en què hi ha hagut temperatures sota zero durant els darrers 30 anys. Tot i que s’han reduït, aquest avançament de l’activitat de les plantes ha fet que, de mitjana, actualment hagin de suportar tres dies més de gebrades que abans.

L’estudi s’ha fet gràcies a dades obtingudes per satèl·lit en latituds superiors als 30º de l’hemisferi nord i també a través de l’observació directa i del registre de temperatures del període entre 1982 i 2012, i els canvis observats han tingut conseqüències molt negatives no només per a la vida de les plantes sinó, és clar, per a totes les economies que en depenen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa