MonPlaneta
El Canadà prohibirà els plàstics d’un sol ús el 2021
  • CA
El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, en una imatge d’arxiu | G20 Argentina (CC)

El Canadà prohibirà els plàstics d’un sol ús el 2021, segons ha anunciat el primer ministre del país, Justin Trudeau. Aquesta nova llei, que serà semblant a la que va aprovar el Parlament Europeu el passat mes d’octubre, també establirà objectius per a les companyies que fabriquen o venen productes de plàstic per tal de fer que tinguin un comportament més responsable, tal i com ha explicat la cadena britànica BBC.

Actualment, menys del 10% del plàstic que es fa servir al país nord-americà es recicla, i és per això que les autoritats, com ha expressat Trudeau, volen fer una passa endavant per enfrontar-se al que ha definit com un “repte global”. En un moment on les Nacions Unides i diverses empreses de tot el món estan arribant a un consens per reduir la quantitat de plàstics que acaben als oceans del nostre planeta, el govern canadenc ha explicat que encara no ha establert quins productes de plàstic d’un sol ús es prohibiran però ha suggerit, segons la BBC, que inclourien bosses, palletes, plats i coberts, que formen una part substancial dels tres milions de tones anuals que es llencen cada any al país nord-americà.

Bossa de plàstic surant al mar | Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica

“Com a pares” ha afegit Trudeau, “som a un punt on duem els nostres fills a la platja i hem de trobar un tros de sorra que no sigui ple de palletes Styrofoam [poliestirè] o ampolles”. Aquest anunci arriba uns quants mesos abans de les properes eleccions generals al Canadà, que tindran lloc a la tardor, i on assumptes com la lluita contra el canvi climàtic o la contaminació seran crucials. Tot i que, fins ara, alguns municipis i províncies han començat a prohibir alguns plàstics d’un sol ús, especialment pel que fa a les bosses, Trudeau ha conclòs que “una solució real ha de ser nacional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa