MonPlaneta
Calvet reivindica el medi ambient com a “peça clau” de la postemergència sanitària
Damià Calvet
Damià Calvet | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha reivindicat que el medi ambient ha de ser “peça clau” en la postemergència sanitària i la reactivació econòmica. Ho ha dit en la cloenda de l’acte telemàtic del Dia Mundial del Medi Ambient, on ha afirmat que les polítiques que es marquin en la comissió governamental per la reactivació han de tenir en compte l'”agenda verda” i l’emergència climàtica. Ha reconegut que el confinament ha provocat aspectes positius en el medi natural i la biodiversitat però ha alertat que “la pèrdua de biodiversitat segueix”. El conseller ha defensat que la creació de l’Agència de Natura de Catalunya, que en dues setmanes s’ha de debatre al Parlament, contribuirà a assolir “polítiques avançades” de medi ambient.

Calvet ha explicat que en el marc de la comissió de reactivació s’ha creat un grup de treball coordinat des de Territori i Sostenibilitat anomenat Agenda Verda que busca “reorientar la reactivació econòmica i social cap a l’agenda verda”. Aquesta es centra en quatre programes: la regulació intel·ligent, la descarbonització de l’economia, la circularitat i la digitalització. Ha afegit que tots aquests programes estan “molt alineats” amb les polítiques de la Unió Europea (UE). El conseller ha reflexionat que aquesta agenda ha de permetre “canviar models” tant en la mobilitat com en la manera com es dissenyen i es venen certs productes o serveis. Ha apuntat també que aquesta ha de ser una font d’ocupació i motiu de competitivitat i que cal la connexió de tots els sectors de la societat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet | ACN

!--akiadsense-->

Calvet ha reconegut que la gestió i protecció del patrimoni natural és una demanda social “creixent” com revelen les darreres enquestes. Segons aquestes, 9 de cada 10 enquestats volen més protecció i un 87% demana més pressupost. “El planeta ens necessita ara més que mai”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa