MonPlaneta
Calvet reivindica la feina de Govern i ajuntaments per tenir unes platges i ports “excel·lents”
Calvet amb l'alcaldessa de Callella, que ha rebut un dels guardons, i el president de l'Adeac
Calvet amb l’alcaldessa de Callella, que ha rebut un dels guardons, i el president de l’Adeac | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat de l’alcaldessa de Calella (Maresme), Montserrat Candini, i del president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, José R. Sánchez Moro, va presidir aquet divendres l’acte de lliurament del guardó de les Banderes Blaves 2019. També hi van assistir el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra; el director general de Polítiques de Muntanya i Litoral, Albert Alins; el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao; el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, i el director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó. En total es van lliurar 120 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de platges i ports esportius catalans. Enguany, el jurat ha distingit 97 platges, 28 de les quals a la demarcació de Girona, 26 a Barcelona, 32 a Tarragona i 11 a les Terres de l’Ebre. Pel que fa als ports esportius, se n’han distingit un total de 23: 8 a Girona, 9 a Barcelona, 3 a Tarragona i 3 a les Terres de l’Ebre.

Calvet va destacar que darrere d’aquests guardons hi ha “la feina ingent del Govern i dels ajuntaments per disposar d’unes platges i d’uns ports excel·lents, per tenir unes instal·lacions i uns serveis adequats al que els ciutadans i els turistes es mereixen i per gaudir d’aquests béns tan preuats que tenim a Catalunya”. Calvet va explicar la política de sanejament d’aigua a Catalunya, “que influeix directament en la bona qualitat de les platges”. I com ha exemple, ha citat: “A la dècada dels 90 teníem 80 depuradores; ara en tenim 518. Gràcies a això, l’any 87 teníem 7 platges amb bandera blava i ara en són 97”.

Per al conseller, “el cas de les Banderes Blaves és un cas d’èxit, que existeix des de l’any 87, que està avalat per Nacions Unides, que s’atorga per un jurat independent i que any rere any reconeix Catalunya com una de les destinacions turístiques a nivell mundial amb més platges i ports de qualitat”. El titular de Territori i Sostenibilitat va posar en valor també la tasca de l’Agència Catalana de l’Aigua, que durant la temporada de platges analitza diàriament la qualitat de les aigües i que aquesta informació està accessible a tota la ciutadania a través de l’app platges.cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa