MonPlaneta
Calvet reclama una “recuperació verda” sense “passos enrere” en energia i emissions
Damià Calvet ha estat vinculat al Departament de Territori, amb interrupcions, des de 1997, sent testimoni de la seva evolució
Damià Calvet | Departament de Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha reclamat garantir una “recuperació verda sense fer passes enrere” en matèria de transició energètica i climàtica. En una trobada telemàtica amb representants de governs regionals de l’Under2 –la coalició internacional per debatre les principals accions per aconseguir la neutralitat en carboni– el cap del Departament ha defensat una reactivació econòmica basada en un canvi de paradigma centrat en les persones i el patrimoni natural. En aquest context, Calvet ha reivindicat la tasca del Govern amb la creació de la Comissió CORECO, que està elaborant un pla de recuperació econòmica i de protecció social, i un grup de treball de l’Agenda Verda.

Així mateix, ha recordat “els esforços de Catalunya” per “accelerar” la transició cap a una societat neutra en carboni i ha recordat l’aprovació de l’impost sobre el CO2 dels vehicles de tracció mecànica o el Fons Climàtic. “Una acceleració afavorida per la reducció de la burocràcia i la regulació intel·ligent que han d’afavorir la implementació de les energies renovables”, ha puntualitzat. A més, ha parlat d’una transició cap a indústries que consumeixen poca energia, un canvi que ha de comportar també un “redisseny dels processos de producció”. “El Govern català s’ha compromès a crear condicions propícies per a accelerar la transició, ja sigui establint marcs legislatius sòlids, creant incentius adequats o llançant programes que facilitin i donen suport a l’aparició de noves indústries i fomenten l’adaptació de més sectors industrials tradicionals”, ha afirmat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa