MonPlaneta
Calvet ofereix al Vietnam l’experiència de Catalunya en polítiques ambientals
El conseller Damià Calvet en una imatge d’arxiu | Govern

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha compromès amb el govern vietnamita a cooperar i intercanviar informació en temes ambientals. L’acord s’ha gestat durant la reunió que ha mantingut a Hanoi amb el subdirector general de Medi Ambient del Ministeri de Recursos Naturals i Medi Ambient, Hoang Van Thuc. Davant la nova llei de medi ambient que prepara el país asiàtic, tots dos han manifestat la voluntat d’avaluar un acord de col·laboració i cooperació entre les dues administracions en aquests temes i per això han donat indicacions perquè les respectives persones responsables de cooperació internacional iniciïn contactes bilaterals que culminin en una rúbrica.

Calvet ha posat en valor l’expertesa del sector ambiental a Catalunya, mencionant que va ser el primer govern de l’Estat en crear un ministeri de medi ambient l’any 1991, i ha destacat que el 40% del sòl està emparat per alguna figura de protecció i que les polítiques ambientals condicionen les polítiques sectorials i fiscals ja que la sostenibilitat és un dels pilars bàsics del país. També ha presentat les bones credencials de Catalunya en matèria de residus, ja que el treball que ha efectuat l’ha fet esdevenir un país on les deixalles es gestionen de manera adequada i controlada, amb l’objectiu de convertir-les en recursos i minimitzar-les al màxim, en línia amb el concepte d’economia circular. També en la gestió i el sanejament de l’aigua, Catalunya és un dels països de referència.

De fet, el país asiàtic està interessat en el coneixement tècnic de la normativa catalana en matèria ambiental i en aprofundir en iniciatives específiques relacionades amb l’aigua, els residus i el canvi climàtic. Aquest darrer tema és cabdal en les seves polítiques ja que el seu programa de desenvolupament social i econòmic prioritza el desenvolupament sostenible i la consecució dels objectius globals contra el canvi climàtic. En el camp del tractament de residus i el sanejament de l’aigua, Van Thuc ha assegurat que el Vietnam té molt d’interès a atraure empreses inversores amb alta capacitat tecnològica per afrontar els seus reptes ambientals. Tot això es tradueix en una oportunitat d’internacionalització per a les empreses ambientals catalanes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Calvet la pijeria del tontet a novembre 13, 2018 | 17:10
    Calvet la pijeria del tontet novembre 13, 2018 | 17:10
    sostenibilitat per aquest galtes del incasol, vol dir el territori abandonat i tot boscos i esbarzerars Com es pot esser tant poca cosa? Sostenibilitat del cementiri la Catalunya del pijo Calvet .
  2. Icona del comentari de: Cura Calvet a novembre 13, 2018 | 21:16
    Cura Calvet novembre 13, 2018 | 21:16
    La contaminació de les aigües freàtiques i subterrànies pels purins dels porcs com si no existissin. L'informe del Síndic de Greuges de 2016 ni esmentar-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa