MonPlaneta
Calvet: “Per evitar la pèrdua de biodiversitat cal remoure consciències i aconseguir la implicació de tothom”
Calvet, Subirà i Subirats a l’exposició ‘Som Natura’ | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà i del Comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, va inaugurar aquest dimarts al vespre l’exposició SOM NATURA, impulsada pel Departament i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. L’objectiu de la mostra és conscienciar sobre la pèrdua de biodiversitat i la necessitat d’actuar per revertir-la. Durant la inauguració, el conseller Calvet va recordar que l’exposició és una de les accions de comunicació i sensibilització de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya 2030, aprovada pel Govern el juliol de 2018, el full de ruta de les polítiques de conservació de la natura de la Generalitat.

Calvet va defensar “la implicació de la ciutadania per tal d’actuar contra aquesta problemàtica”. A més, també va afirmar que “des del Govern som conscients de pèrdua greu de biodiversitat a la qual ens enfrontem i per això, amb accions com aquesta volem contribuir a esmenar aquesta situació”. I ha afegit que “l’exposició vol contribuir-hi provocant la reflexió i convidant a la implicació de tothom, a remoure consciències”.

Calvet durant la visita a 'Som Natura'
Calvet durant la visita a ‘Som Natura’ | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

El Departament de Territori i Sostenibilitat i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona han coproduït SOM NATURA, una mostra que transmet la necessitat de sumar esforços per aturar la pèrdua de biodiversitat i la degradació de la Natura que amenacen l’equilibri ecològic del planeta. Els indicadors i seguiments científics sobre la biodiversitat revelen que s’està donant un procés d’extinció d’espècies entre 1.000 i 10.000 vegades més ràpid que en cap altre període en la història del planeta, el que ja s’anomena la sisena gran extinció. A Catalunya, el càlcul de l’indicador Living Planet Index, adaptat al territori català, evidencia una reducció d’un 22% de les poblacions de 258 espècies de vertebrats i invertebrats només en els darrers 14 anys. Aquestes dades que indiquen que, malgrat els grans avenços en les polítiques ambientals, la degradació dels ecosistemes i la pèrdua de biodiversitat continua.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Independencia dels Pallars ja!!! a gener 16, 2019 | 17:28
    Independencia dels Pallars ja!!! gener 16, 2019 | 17:28
    biodiversitat al Pallars amb un PDU per l'extermini definitiu dels pallaresos. Pallars pels osos i neta de pallaresos. Calvet ens vols exterminar?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa