MonPlaneta
Calvet: “La digitalització ens permet lluitar contra el canvi climàtic”
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presentat aquest dijous al matí l’Observatori de la Digitalització del Transport, una eina que impulsa el Centre d’Estudis del Transport de la Mediterrània Occidental (CETMO) i que permetrà “compartir i externalitzar coneixements perquè tant administracions com la ciutadania i les empreses puguin fer créixer l’economia i a fer-ho des d’una vessant de sostenibilitat ambiental, social i econòmica”, ha explicat el conseller.

Per a Calvet, “la digitalització de la mobilitat, la logística i el transport és un repte de present que ens ha de permetre encarar les solucions al repte planetari que tenim, que és la lluita contra el canvi climàtic. El Govern ha decretat l’emergència climàtica i l’abordem des de tres aspectes: la transició energètica; la descarbonització de la mobilitat, ja que almenys el 50% dels gasos amb efecte hivernacle es formen a partir de l’energia de la mobilitat; i l’economia circular”.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha destacat la feina del CETMO en aquesta tasca. “Una fundació que gràcies al suport de les administracions fa molt de temps que treballa en temes molt importants per a l’economia del país i en un moment en què la digitalització i el comerç electrònic ens han imposat nous reptes, la tasca d’entitats com el CETMO són molt importants per abordar, per exemple, aspectes com l’última milla”, ha exposat. A l’acte hi ha assistit també la secretaria general del Transport del Ministeri de Foment, Maria José Rayo; el director general del CETMO, Òscar Oliver, i el president de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, Jordi Xena.

L’Observatori de la Digitalització del Transport neix d’una reflexió sobre el context tradicional, actual i futur del sector del transport. Un cop analitzades les tendències actuals, es preveu un futur del transport on la transformació digital serà profunda i on apareixeran nous actors aprofitant les noves oportunitats que s’obren i els actors tradicionals es veuran obligats a adaptar-se per sobreviure.

També es preveu que els serveis de transport esdevindran el centre de l’activitat de tot el sector i que la sostenibilitat haurà de ser el fonament del seu desenvolupament. Arran d’aquesta anàlisi, s’ha detectat la necessitat de la creació d’un observatori de la digitalització del transport per seguir el ritme de les disrupcions tecnològiques del sector i ser capaç d’adaptar-se a les noves realitats en la matèria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa