MonPlaneta
CaixaBank lidera les emissions de bons verds, socials i sostenibles a la Península

CaixaBank s’ha col·locat com el banc líder en l’emissió i col·locació de bons verds, socials i sostenibles (ESG per les seves sigles en anglès) als mercats d’Espanya i Portugal durant el primer trimestre del 2021, segons els rànquings de Dealogic i Refinitiv. L’entitat ha participat en l’emissió de quatre bons verds i dos sostenibles, per un import total de 6.750 milions d’euros. Entre aquestes emissions, destaquen les d’Iberdrola, Telefónica, EDP o la Comunitat de Madrid. El mercat de bons verds, socials i sostenibles està guanyant una quota de mercat rellevant, aconseguint durant el primer trimestre del 2021 un volum rècord a nivell global de 255.000 milions de dòlars. Aquesta xifra suposa un creixement del 320% davant el primer trimestre del 2020 i un volum equivalent al 50% del total mobilitzat durant el 2020.

L’agost del 2019, CaixaBank va aprovar el marc d’emissió de bons Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb la validació de Sustainalytics, per donar suport als ODS de Nacions Unides. Des de l’aprovació d’aquest marc, CaixaBank ha fet cinc emissions pròpies de bons, per valor de 5.000 milions d’euros. El 2019, va emetre el seu primer bo social que va contribuir a la creació de més de 1.000 empreses i 8.200 llocs de treball. El 2020, va emetre el seu primer bo verd per finançar projectes d’energia renovable i edificis energèticament eficients i el seu segon bo social, per mitigar els efectes de la Covid-19. I durant els primers mesos del 2021, ja ha emès dos bons verds mitjançant els quals canalitzarà fons per finançar projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental. Aquestes dades situen a CaixaBank com el banc europeu amb més volum de bons ESG emesos en el mercat euro.

Inversió verda  | Pixabay
Inversió verda | Pixabay

CaixaBank, compromesa amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc importants principis d’actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L’entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i al desenvolupament social. El 2020 l’entitat va mobilitzar més de 12.000 milions d’euros en finançaments sostenibles, amb més de 2.000 milions d’euros formalitzats en finançaments verds i més de 3.000 milions formalitzats en finançaments lligats a variables ESG, especialment les de tipus mediambiental, com la reducció d’emissions o l’eficiència energètica.

A més, CaixaBank va participar en l’emissió d’11 bons verds, sostenibles o socials, amb un import global de 7.400 milions d’euros. A tancament del 2020, CaixaBank es va col·locar com el 5è banc a nivell europeu i 9è a nivell mundial en préstecs verds i sostenibles en les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa