MonPlaneta
Un cadell de 18.000 anys trobat a Sibèria podria ser el gos més antic que es coneix
  • CA

El descobriment d’un cadell de 18.000 anys d’antiguitat i en un estat de conservació gairebé perfecte ha sorprès enormement la comunitat científica, que no té clar si és un llop o el gos més antic que s’ha trobat mai. L’animal, que ha estat batejat com a Dogor, va ser trobat a prop de Yakutsk, a l’est de Sibèria (Rússia), on el permagel ha fet que el seu nas, les seves dents i els seu pelatge estiguin absolutament intactes.

Gràcies al carboni, un equip de científics suecs ha aconseguit determinar quant de temps fa que va morir i va quedar congelat, però les anàlisis d’ADN, tot i que han estat extenses no han pogut determinar, de moment, si és un llop o un gos, tot i que normalment és molt fàcil de fer. Això fa que els experts pensin que podria ser un estadi intermig o un avantpassat immediat de tots dos, cosa que el convertiria en un exemplar enormement interessant, ja que per la seva edat és, aproximadament, de l’època en què els llops van ser domesticats.

De moment, les anàlisis només han pogut determinar que Dogor, que vol dir “amic” en la llengua dels iacuts, era un mascle, però els científics esperen que les properes proves genètiques donin més informació sobre el seu origen i, per extensió, el dels gossos i els llops.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa