Un cadell de 18.000 anys trobat a Sibèria podria ser el gos més antic que es coneix

Els científics estan examinant-lo per determinar a quina espècie pertany l'animal, que ha estat desenterrat del permagel en un estat de conservació quasi perfecte

La cara de Dogor ha estat increïblement ben conservada pel permagel

La cara de Dogor ha estat increïblement ben conservada pel permagel | Centre de Paleogenètica

El descobriment d’un cadell de 18.000 anys d’antiguitat i en un estat de conservació gairebé perfecte ha sorprès enormement la comunitat científica, que no té clar si és un llop o el gos més antic que s’ha trobat mai. L’animal, que ha estat batejat com a Dogor, va ser trobat a prop de Yakutsk, a l’est de Sibèria (Rússia), on el permagel ha fet que el seu nas, les seves dents i els seu pelatge estiguin absolutament intactes.

Les característiques de Dogor fan molt difícil saber si era un gos o un llop

Les característiques de Dogor fan molt difícil saber si era un gos o un llop | The Siberian Times

Gràcies al carboni, un equip de científics suecs ha aconseguit determinar quant de temps fa que va morir i va quedar congelat, però les anàlisis d’ADN, tot i que han estat extenses no han pogut determinar, de moment, si és un llop o un gos, tot i que normalment és molt fàcil de fer. Això fa que els experts pensin que podria ser un estadi intermig o un avantpassat immediat de tots dos, cosa que el convertiria en un exemplar enormement interessant, ja que per la seva edat és, aproximadament, de l’època en què els llops van ser domesticats.

Les anàlisis esperen revelar què era exactament aquest cadell mort fa 18.000 anys

Les anàlisis esperen revelar què era exactament aquest cadell mort fa 18.000 anys | Siberian Times

De moment, les anàlisis només han pogut determinar que Dogor, que vol dir “amic” en la llengua dels iacuts, era un mascle, però els científics esperen que les properes proves genètiques donin més informació sobre el seu origen i, per extensió, el dels gossos i els llops.

Nou comentari