Uns caçadors furtius assassinen dues girafes blanques raríssimes a Kenya

Els cadàvers de tots dos animals, mare i fill, van ser trobats al nord-est del país i es pensa que ara només queda una sola girafa blanca en tot el món

Les dues girafes blanques abatudes

Les dues girafes blanques abatudes | Hirola Conservancy

Dues girafes blanques extraordinàriament rares han estat assassinades per caçadors furtius al nord-est de Kenya, segons ha informat la cadena britànica BBC a través de la seva pàgina web. Els cadàvers dels dos animals, mare i fill, van ser localitzats al comtat de Garissa i, ara, es pensa que només queda una altra girafa blanca viva. La seva coloració, que les va fer famoses quan van ser descobertes el 2017, es deu al leucisme, una malaltia rara que fa que les cèl·lules de la pell no tingui cap pigment. Les autoritats han lamentat profundament, a través d’un comunicat, la mort dels dos animals, i encara es desconeix la identitat i les motivacions dels assassins, que s’estan investigant.

Aquestes dues morts se sumen a la desaparició progressiva de les girafes, la població de les quals s’ha reduit en un 40% en trenta anys per diverses causes una de les quals, la caça furtiva, continua activa. De les més de 155.000 girafes que hi havia el 1985, el 2015 només n’hi havia 97.000 i el número, des d’aleshores, és probable que hagi continuat caient.

Nou comentari