MonPlaneta
Buch treu pit i afirma que està “capgirant” la situació en què es trobaven els Bombers
  • CA
El conseller de l’Interior, Miquel Buch, en una imatge d’arxiu | Govern

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes, ha presidit, aquest dijous a l’ISPC, l’acte d’inauguració del curs de formació bàsica per a bombers. El conseller ha aprofitat per afirmar que que “aquesta promoció de 250 alumnes que avui comenceu el curs és la primera mostra que estem capgirant la situació completament adversa en què estava el cos de Bombers quan vaig entrar com a conseller d’Interior”. “L’objectiu que ens vam marcar des del primer dia va ser donar-hi la volta” ha afegit.

Buch ha destacat algunes de les millores que s’han anat fent al cos de bombers com la compra de 92 bombes rurals pesades o els més de 200 vehicles lleugers i les inversions que s’estan fent en diversos parcs com els de Moià, Solsona, Balaguer, Girona, Granollers, Figueres entre d’altres. A més a més, el conseller també ha recordat “la signatura de l’acord laboral amb els sindicats de bombers que feia més de 10 anys que no passava”. “La voluntat de capgirar aquesta situació adversa l’hem demostrat de manera important, tot i que no amb la velocitat i magnitud que voldríem” ha dit. Pel que fa a les convocatòries de bombers, el titular d’Interior ha explicat que la d’avui és “la primera de quatre promocions de 250 persones que tirarem endavant i que permetran incorporar un miler de persones al cos de Bombers”. Finalment Buch, dirigint-se als alumnes els ha expressat la màxima “confiança en vosaltres, estem convençuts que esteu preparats per tirar endavant la formació, perquè aquest país us necessita. Necessitem els millors professionals al capdavant del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, un cos dels millors d’Europa i un referent a molts països”.

Per la seva banda, la directora de l’ISPC, Montserrat Royes, s’ha dirigit als futurs bombers i ha destacat que “en breu, sereu treballadors públics, uns treballadors públics especials, ja que els ciutadans i les ciutadanes us tindran com a referents davant de situacions crítiques o d’emergència. Això us obliga a ser molt autoexigents i a tenir presents uns valors que al llarg d’aquest curs anireu interioritzant i que mai heu d’oblidar”. Royes ha explicat que aquest curs té una correspondència directe amb el Cicle Formatiu de grau mitjà de Tècnic en Emergències i Protecció Civil, per tant una vegada superat el Curs i l’oferta formativa continuada, en els propers anys els alumnes podran accedir a una titulació acadèmica oficial que els acreditarà a nivell europeu la titulació professional de bomber.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa