MonPlaneta
Buch: “Amb el Plaseqta apoderem el territori amb eines per actuar davant d’una emergència”
  • CA
La reunió de la Comissió Plenària de Protecció Civil | Departament d’Interior

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha presidit aquest matí a l’edifici CAT112 de Reus la Comissió Plenària de Protecció Civil de Catalunya que ha informat favorablement el nou Pla especial d’emergència exterior del sector químic de Tarragona PLASEQTA, un nou pla específic per a la gestió des del territori de les emergències químiques a Tarragona. Aquest és el pas previ perquè el Consell Executiu l’aprovi i es pugui aplicar. El Pla afecta 29 municipis del Camp de Tarragona que poden patir afectacions per un accident en alguna de les 52 instal·lacions repartides en algun dels sis subsectors químics de la zona.

El conseller Buch ha afirmat que “amb aquest Pla el que fem és apoderar el territori i donar-los totes les eines perquè puguin prendre les decisions davant de fets insòlits com els que ens vam trobar a mitjans de gener”. En aquesta línia, Buch ha explicat que “el Plaseqta apropa la presa de decisions davant de qualsevol emergència química que puguem tenir al sector petroquímic de Tarragona per la singularitat i la potencialitat que té”. “L’escenari serà sempre anar a màxims en qüestió d’emergències, per tant, davant de fets en què desconeixem què és el que ha passat, fruit de la pròpia emergència, sempre ens posaríem en un escenari de màxims, tant pel que fa a la previsió, a l’anunci, com en els dispositius hi treballaran” ha insistit el conseller.

Buch també ha explicat que “el Pla també comporta una simplificació a l’hora de la presa de decisions de manera que davant de qualsevol emergència sigui molt simple i estigui tot molt raonat prèviament”. El conseller ha explicat que a partir de l’aprovació del Pla per part del Govern hi haurà sis mesos d’adaptació, de manera que el Pla estarà actiu però s’aniran recollint les propostes del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa