MonPlaneta
Brussel·les reclama a AstraZeneca accés a les vacunes produïdes al Regne Unit
Vacunes

!--akiadsense-->

Brussel·les reclama a AstraZeneca accés a les vacunes produïdes al Regne Unit. Arran de la reducció en les entregues previstes pel febrer i el març, la Comissió Europea exigeix a la companyia que les plantes britàniques també entreguin dosis a la UE. AstraZeneca justifica el retard en les entregues per problemes de “rendiment” a la planta belga. “No hauríem firmat un contracte per abastir-nos només amb una planta de producció”, afirmen fonts comunitàries que asseguren que el contracte preveu l’aprovisionament amb dues plantes britàniques, una belga i una alemanya. Amb tot, la Comissió Europea i la companyia es tornaran a reunir aquesta tarda per internar superar la disputa. “Volem trobar una solució amb la companyia”, remarquen fonts comunitàries.

La Comissió Europea no es creu els arguments aportats per AstraZeneca sobre la planta de Bèlgica i exigeix a la farmacèutica que detalli millor quins són els problemes. A més, demana que les plantes al Regne Unit també abasteixin els països de la Unió Europea.

Preguntat en una entrevista aquest matí a diversos mitjans europeus per la possibilitat d’exportar a Europa vacunes produïdes al Regne Unit, el conseller delegat AstraZeneca, Pascal Soriot afirma que tenen un compromís previ amb el govern britànic, que es va implicar abans amb la recerca d’Oxford. “Tan bon punt hi hagi un nombre suficient de vacunacions al Regne Unit, podrem utilitzar el centre de producció per ajudar a Europa també”, apunta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa