Brussel·les negocia amb Pfizer-BioNtech per comprar més dosis de la seva vacuna

La Comissió manté converses per ampliar la compra inicial de 300 milions de dosis

Vials amb l'etiqueta 'COVID-19 / vacuna contra el coronavirus / només per injecció' i una xeringa mèdica davant del logotip de Pfizer

Vials amb l’etiqueta “COVID-19 / vacuna contra el coronavirus / només per injecció” i una xeringa mèdica davant del logotip de Pfizer | ACN

La Comissió Europea negocia amb Pfizer-BioNtech per comprar més dosis de la seva vacuna contra la Covid-19, la primera que va ser aprovada per l’Agència Europea del Medicament i l’única que està sent administrada en aquests moments a la UE. Al Regne Unit, en canvi, que va abandonar la Unió amb l’inici del 2021, ja s’ha aprovat l’ús d’una segona vacuna, que aquest mateix dilluns ha començat a ser administrada. Segons ha explicat el portaveu de Salut de la Comissió Europea, l’executiu comunitari està en contacte amb Pfizer-BioNtech, doncs, per ampliar la compra inicial de 300 milions de dosis.

L'eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides

L’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides | ACN

Tanmateix, des de la CE asseguren que ara mateix el principal problema de la campanya europea de vacunació no és tant el nombre de dosis comprades sinó “la capacitat” per produir-les. Així, Brussel·les també està en contacte amb els estats i les companyies per intentar incrementar la producció.

Congeladors amb la vacuna de Pfizer emmagatzemades a Bèlgica

Congeladors amb la vacuna de Pfizer emmagatzemades a Bèlgica | ACN

En els últims dies han sorgit crítiques arreu d’Europa per la velocitat de la vacunació en alguns països i pels problemes de subministrament. Per exemple, algunes parts d’Alemanya van haver d’ajornar la vacunació la setmana passada per falta de dosis. Mentre a Alemanya s’han injectat unes 200.000 dosis i a Itàlia unes 120.000, a França només unes 500 persones han estat vacunades, segons dades recollides per alguns mitjans europeus. Espanya no ha publicat encara dades sobre la vacunació.

Nou comentari