MonPlaneta
Brussel·les negocia amb Pfizer-BioNtech per comprar més dosis de la seva vacuna
Vials amb l'etiqueta 'COVID-19 / vacuna contra el coronavirus / només per injecció' i una xeringa mèdica davant del logotip de Pfizer
Vials amb l’etiqueta “COVID-19 / vacuna contra el coronavirus / només per injecció” i una xeringa mèdica davant del logotip de Pfizer | ACN

!--akiadsense-->

La Comissió Europea negocia amb Pfizer-BioNtech per comprar més dosis de la seva vacuna contra la Covid-19, la primera que va ser aprovada per l’Agència Europea del Medicament i l’única que està sent administrada en aquests moments a la UE. Al Regne Unit, en canvi, que va abandonar la Unió amb l’inici del 2021, ja s’ha aprovat l’ús d’una segona vacuna, que aquest mateix dilluns ha començat a ser administrada. Segons ha explicat el portaveu de Salut de la Comissió Europea, l’executiu comunitari està en contacte amb Pfizer-BioNtech, doncs, per ampliar la compra inicial de 300 milions de dosis.

L'eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides
L’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides | ACN

!--akiadsense-->

Tanmateix, des de la CE asseguren que ara mateix el principal problema de la campanya europea de vacunació no és tant el nombre de dosis comprades sinó “la capacitat” per produir-les. Així, Brussel·les també està en contacte amb els estats i les companyies per intentar incrementar la producció.

Congeladors amb la vacuna de Pfizer emmagatzemades a Bèlgica
Congeladors amb la vacuna de Pfizer emmagatzemades a Bèlgica | ACN

!--akiadsense-->

En els últims dies han sorgit crítiques arreu d’Europa per la velocitat de la vacunació en alguns països i pels problemes de subministrament. Per exemple, algunes parts d’Alemanya van haver d’ajornar la vacunació la setmana passada per falta de dosis. Mentre a Alemanya s’han injectat unes 200.000 dosis i a Itàlia unes 120.000, a França només unes 500 persones han estat vacunades, segons dades recollides per alguns mitjans europeus. Espanya no ha publicat encara dades sobre la vacunació.

Nou comentari

Comparteix