MonPlaneta
Brussel·les adverteix Espanya: eximir alguns projectes de l’avaluació mediambiental és il·legal

La Comissió Europea avisa a Espanya que eximir alguns projectes de l’avaluació mediambiental abans d’autoritzar-los incompleix la legislació europea. En el paquet d’infraccions d’octubre, l’executiu europeu alerta l’Estat de diversos incompliments en matèria mediambiental pels quals li demana explicacions.

En un d’ells, la Comissió Europea subratlla que la legislació espanyola no pot eximir alguns projectes únicament per la seva naturalesa de ser avaluats en matèria mediambiental, mentre que en un altre li recorda l’obligació que té d’informar de les avaluacions del risc d’inundació.

L’executiu europeu també ha enviat una carta de requeriment per advertir a Espanya que ha de transposar correctament una directiva que incrementa la reducció de cinc contaminants atmosfèrics. L’executiu europeu avisa que la transposició no inclou la possibilitat de fer consultes transfrontereres a l’hora de fer el programa estatal de contaminació atmosfèrica.

Per últim, la Comissió avisa a Espanya que encara no ha publicat ni comunicat els plans de gestió de risc d’inundació que havia de presentar el 22 de desembre de 2015 corresponents a les demarcacions hidrogràfiques de Gran Canària, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife, La Palma i El Hierro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa