MonPlaneta
Les botigues IKEA de Catalunya fomenten l’economia circular amb el Green Friday
  • CA

Les botigues d’IKEA de Catalunya s’uneixen del 23 al 29 de novembre al Green Friday, una acció que, dins del context del tradicional Black Friday, impulsarà la recompra de mobles d’IKEA, amb l’objectiu de fomentar l’economia circular i el consum responsable. D’aquesta manera, multiplicarà per dos el valor de taxació habitual dels mobles que els seus clients ja no necessiten, pels quals rebran una targeta de reemborsament d’IKEA. Els usuaris poden taxar el moble de forma virtual a través de la web d’IKEA rebent una cita per completar el procés des d’avui i fins al 31 de gener. La taxació es calcula de forma automàtica a través del procediment operatiu estàndard de recompra i, un cop a la botiga, es revisa l’estat de cada article i es tanca el preu definitiu.

Aquest servei de recompra de mobles ja existeix a Espanya des del 2016 i, recentment, IKEA l’ha rellançat a través d’una nova plataforma. Aquest Green Friday es durà a terme a escala global a les botigues d’IKEA de 27 països durant el període comercial del Black Friday, una acció emblemàtica amb la qual la companyia pretén mostrar el seu compromís de convertir-se en una empresa circular i climàticament positiva en totes les seves operacions el 2030. En paraules de Mosiri Cabezas, directora de Desenvolupament de Negoci i Transformació d’IKEA Espanya, “l’objectiu d’aquesta acció és donar una segona vida a milers de productes i evitar que es converteixin en escombraries, perquè no ho són. Volem compartir amb la societat que tots i cadascun de nosaltres podem contribuir a protegir el planeta, i que això és compatible amb l’accés a mobles i articles de decoració assequibles per una gran majoria de les persones. No tenim cap dubte que el futur ha de ser circular i una manera d’apostar-hi és començant avui”. Depenent de la condició dels mobles, el valor de taxació pot arribar al 50% del seu preu original i, durant el període del Green Friday, els socis d’IKEA Family rebran el doble del valor de la seva taxació habitual en una targeta de reemborsament que no tindrà caducitat, per poder meditar bé la següent compra a IKEA. Els productes que IKEA recompri als seus clients es posaran a la venda pel mateix preu de taxació ofert als amos originals en un espai de les botigues IKEA que es denomina “Circular Hub”. A més de fomentar l’economia circular, l’acció pretén donar l’oportunitat als clients d’IKEA d’adquirir mobles més assequibles per a les seves llars en un context complex per a molta gent. “Es tracta també de cuidar les butxaques dels nostres clients. Les necessitats de les llars varien amb el temps i els nostres clients podran vendre aquells productes que no facin servir i a canvi comprar a un preu més assequible i de forma immediata allò que necessiten”, afirma Cabezas.

Un dels pilars d’IKEA des de la seva fundació amb l’objectiu d’aconseguir un equilibri entre el creixement econòmic, l’impacte positiu en la societat i la protecció i regeneració ambiental. De fet, KEA ha anunciat la inversió de més de 600 milions d’euros en sostenibilitat en els pròxims anys a tot el món, que incrementarà la inversió total del grup fins als 3.800 milions d’euros. IKEA estudia noves solucions per aconseguir que el consum circular sigui més fàcil. Només l’any passat, la companyia va donar una segona vida a 47 milions de productes -dos milions a Espanya- recuperant-los, tornant-los a empaquetar i posant-los altre cop a la venda a les seves botigues. Aquest tipus d’accions són especialment rellevants si tenim en compte que el 45% de les emissions totals globals de carboni procedeixen de la forma amb que el món produeix i fa servir els objectes quotidians, com els mobles, per la qual cosa l’acció suposa una oportunitat per fer front al canvi climàtic, el dia de l’any amb més compres. La transformació de les operacions de venda és una part fonamental del projecte d’economia circular de la companyia i aquesta campanya és part del projecte general d’IKEA per la creació d’un IKEA circular i climàticament positiu l’any 2030, que inclou la fabricació de tots els productes IKEA amb materials renovables o reciclats. IKEA es compromet a fer accions a favor del clima i dóna suport total al Pacte Verd de la UE, instant la Unió Europea a desenvolupar el seu paquet de recuperació per donar suport i accelerar la transició cap a una economia circular i climàticament neutra i l’Exponential Climate Action Roadmap per reduir a la meitat les emissions de gasos d’efecte hivernacle en termes absoluts pel 2030; solucions que ajuden a assolir un impacte positiu pels clients, les comunitats, els col·laboradors i el planeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa