MonPlaneta
Boscos de Muntanya busca 5 voluntaris del 3 al 9 de setembre
Bosc | Pixabay

El projecte Boscos de Muntanya/Bergwaldprojekt Catalunya busca 5 voluntaris per a la setmana del 3 al 9 de setembre a Espinavell (Ripollès). Per donar més força a la seva petició, aquesta entitat sense ànim de lucre que treballa per la conservació i la millora dels boscos i paisatges als Pirineus catalans ha elaborat un petit vídeo on David Estal, un arquitecte resident a València, explica la seva experiència com a voluntari a Ginestarre aquesta setmana, on ha col·laborat amb un equip de 20 persones i recomana l’experiència a tots els amants del medi ambient. Les inscripcions es poden fer a l’adreça web https://www.projecteboscos.cat/inscripcions

Bergwaldprojekt Catalunya forma part de la Fundació Bergwaldprojekt, que va néixer a Suïssa el 1987 i que és present, a més del país helvètic, a Àustria, Alemanya i Catalunya, on va arribar l’any 2007 per donar resposta als reptes a què s’enfronten els boscos de muntanya catalans. Des de la seva seu a Llavorsí (Pallars Sobirà), Boscos de Muntanya promou el manteniment, cura i protecció del bosc i del paisatge en l’àmbit de muntanya amb actuacions de silvicultura i gestió forestal i també fa difusió de les seves activitars per a la millora i conservació del patrimoni forestal dels Pirineus, la massa forestal més gran del país i que és, majoritàriament, de propietat pública.

A tot el món hi ha uns 1.600 milions de persones que depenen dels boscos de muntanya per purificar l’aire que respiren i l’aigua que beuen. A més, també capten CO2 de l’atmosfera i produeixen d’oxigen i són molt importants per a la biodiversitat, la producció de fusta, fruits, bolets, mel i moltes altres matèries primeres, la retenció del sòl i la protecció de les poblacions humanes contra allaus i inundacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa