MonPlaneta
Bosch presenta a les Nacions Unides el pla per implementar l’Agenda 2030 a Catalunya
  • CA
El conseller Alfred Bosch en el Local & Regional Governments Day | Twitter @exteriorscat

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transpàrencia, Alfred Bosch, va presentar aquest dilluns a la tarda el ‘Catalan Voluntary Review’, el pla d’implementació de l’Agenda 2030, davant de governs de tot el món. El conseller va intervenir al ‘Local & Regional Governments Day’ a Nova York, en una sessió on es van tractar els temes que es debaten aquests dies al ‘High-Level Political Forum on Sustainable Development’ de les Nacions Unides: educació, creixement inclusiu, reducció de les desigualtats, canvi climàtic i pau, justícia i institucions inclusives. Durant la seva intervenció, Bosch va exposar la proposta del Govern per assolir una societat més sostenible i justa i va destacar dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que integren el seu pla d’implementació: crear llocs de treball dignes i igualitaris entre homes i dones i l’objectiu que té a veure amb la resolució de conflictes.

En aquest esdeveniment, paral·lel al fòrum de les Nacions Unides, els governs locals i regionals d’arreu del món posen en comú les seves visions sobre l’Agenda 2030 i els Objectius pel Desenvolupament Sostenible. En el cas de Catalunya, Alfred Bosch va remarcar el compromís de la Generalitat amb l’Agenda 2030 i la implicació de tots els departaments per executar els 920 compromisos, entre els quals 809 són per aplicar al territori català i 111 són propostes de Catalunya al món. L’esdeveniment l’organitza la xarxa de ciutats, governs locals i regionals més grans del món, la UCLG, juntament amb l’agència de Nacions Unides d’economia i afers socials, UNDESA. Més de 240.000 membres integren aquesta xarxa que defensa els interessos d’ens locals i regionals davant l’esfera internacional.

Bosch va intervenir en aquesta trobada en el marc del seu viatge als Estats Units on també va assistir al ‘High-Level Political Forum on Sustainable Development’, la plataforma principal de les Nacions Unides per al seguiment de l’Agenda 2030. L’objectiu de la participació del Govern al HLPF i als esdeveniments que se’n deriven és potenciar Catalunya com un actor responsable, compromès i solidari amb el desenvolupament sostenible i l’aplicació de l’Agenda 2030.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa