Trenta-quatre dotacions de Bombers miren d’apagar l’incendi d’alta muntanya del Pallars Sobirà

El foc crema pastures, matolls i vegetació a uns 1.700 metres d'alçada a Unarre, al serrat d'Escobedo, i ja ha afectat unes deu hectàrees

El foc a Unarre

El foc a Unarre | Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat treballen aquest diumenge al migdia en un incendi forestal d’alta muntanya que s’ha declarat a la comarca del Pallars Sobirà. L’avís del foc s’ha rebut a dos quarts i mig d’una a la zona d’Unarre, que forma part del terme municipal de la Guingueta d’Àneu. Les flames cremen pastures, matolls i vegetació a dalt de tot de la carena del serrat d’Escobedo, a uns 1.700 metres d’alçada, i es calcula que ja han afectat unes deu hectàrees. Onze mitjans aeris dels Bombers i vint-i-tres dotacions terrestres treballen per apagar el foc, que és en un indret on és impossible arribar amb els camions: només s’hi poc accedir per aire o bé caminant. Es treballa bàsicament amb eines manuals i el suport de les descàrregues dels mitjans aeris, que també ajuden en el transport de personal al lloc de l’incendi. Segons els Bombers l’incendi evoluciona favorablement, encara que quan es faci fosc hauran de retirar els mitjans aeris per seguretat.

En tractar-se d’una zona amb molt pendent, els efectius terrestres també hauran d’interrompre la feina durant la nit. Tot i això, el cos ha assegurat que s’aprofitaran les darreres hores de llum per estabilitzar al màxim el perímetre del foc i evitar que els rodolaments o el vent puguin causar revifades si troben alguna zona inestable.

Nou comentari