MonPlaneta
Els Bombers de la Generalitat acullen cent especialistes europeus per al projecte FIRE-IN
  • CA

Especialistes europeus en gestió d’emergències, provinents de diversos cossos de Bombers i d’agències de Protecció Civil, centres d’investigació i recerca, agències governamentals i empreses del sector, s’han trobat aquest dimecres a la jornada de divulgació del projecte europeu FIRE-IN, que els Bombers de la Generalitat han organitzat avui a l’Espai Endesa de Barcelona. El projecte FIRE-IN té com a objectiu detectar quines són les necessitats de les organitzacions i cossos de seguretat en la gestió de les emergències, per tal que el món de la investigació, primer, i l’industrial, després, puguin proposar, desenvolupar i compartir solucions i productes. En aquest sentit, durant la jornada d’aquest dimecres s’ha presentat la plataforma, e-FIRE-in, que permetrà compartir tecnologia del món de l’extinció i els salvaments arreu d’Europa.

La jornada de divulgació del projecte ha comptat amb la presència de diversos comandaments operatius dels Bombers de la Generalitat i d’altres cossos de bombers europeus. A més, també participen representants de la Direcció General de Protecció Civil, de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), del Cos de Mossos d’Esquadra, i de la Fundació Pau Costa, així com representants de centres acadèmics i d’investigació, tècnics i professionals de diferents universitats europees. A banda de membres de l’estat espanyol, el grup de treball també hi participen representants de França, Itàlia, Portugal Bèlgica, Suïssa, Grècia, Regne Unit, República Txeca, Suècia, Dinamarca, Alemanya, Xipre, Finlàndia, Polònia, Holanda i Nigèria.

L’helicòpter dels GRAE participant en un rescat | Bombers

El projecte FIRE-IN s’estructura en cinc grups de treball diferents: salvaments, focs d’estructures, incendis forestals, desastres naturals i risc químic i ha rebut fons del programa d’Investigació i Innovació Horizon 2020 de la Unió Europea. En formen part 16 socis de 8 països europeus, que representen a investigadors, professionals, agències governamentals i empreses. Amb una durada de cinc anys, té previst finalitzar el 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa