MonPlaneta
Blanes va recollir prop de 100 kg de petites deixalles en la Neteja del Fons Marí
  • CA
Submarinistes durant la neteja del fons marí a Blanes | Ajuntament de Blanes

La platja de l’entorn de la Roca de Sa Palomera va acollir dissabte passat al matí una neteja del fons marí, la primera que es va fer després que uns dies enrere acabés el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. El seu objectiu era doble: treballar en la preservació del medi ambient i conscienciar la ciutadana; i netejar aquest racó de Blanes des d’on es llencen els castells de focs del festival pirotècnic. Aquest és un dels indrets més visitats del municipi no tan sols per la seva bellesa natural sinó perquè marca l’inici de la Costa Brava. L’altre objectiu, que l’Ajuntament de Blanes ha perseguit aquests darrers anys, és netejar tot l’entorn de les restes del material pirotècnic. L’acció es va organitzar des del consistori de la localitat amb el suport d’una nova entitat ecologista actualment en formació, ‘ESCAMA’ (Escamots del Mar) i un grup de voluntaris.

En total, van treballar desinteressadament una trentena de persones que van recollir prop de 100 quilos de petits deixalles, un 20% del qual era material pirotècnic del concurs. D’aquest 20%, un 10% era biodegradable, tal com marca la normativa espanyola des de fa tres anys. El material es va destriar en 7 grans grups per facilitar abocar-lo als contenidors respectius: cartró, plàstic, llaunes i envasos, estris de pesca, material sanitari, vidre, roba i sabates, burilles de cigarretes, tubs i peces d’embarcació i altres, com per exemple una maleta fotogràfica. Des de l’organització es va valorar molt positivament la feina feta, així com la tasca de conscienciació ciutadana, ja que força gent es va acostar a la carpa on s’estava fent la tria de material per interessar-se en l’acció.

La trentena de voluntaris es va repartir en dos grups de treball principals: un de subaquàtic per a la recollida de residus al fons del mar, i un altre de superfície –educadors i voluntaris del Servei de Residus i Neteja municipal- que van donar assistència als submarinistes, van informar i sensibilitzar de la necessitat de preservar aquest entorn natural, i van fer la tria del material. Com és habitual en aquestes accions, es van trobar residus insòlits com ara una maleta fotogràfica de grans dimensions amb cubetes de gelat al seu interior, trossos d’embarcació, hams de pesca esportiva, canonades flexibles de plàstic, pantalons, samarretes i bambes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa