MonPlaneta
Biobserva, per analitzar els ecosistemes a través dels ocells

Tots dependem de la natura i de la biodiversitat per poder desenvolupar una vida saludable i segura. L’aire que respirem, el que mengem, o l’aigua que bevem depenen dels ecosistemes i la biodiversitat. Uns ecosistemes sans, com els boscos, la vegetació, les zones humides, etc, ens permeten gaudir d’una aigua de qualitat, regular episodis de pluja abundants, protegir els entorns urbanitzats davant d’inundacions i mantenir unes reserves d’aigua adequades entre d’altres.

És per això que l’empresa Suez, especialista en la gestió del cicle de l’aigua, té en marxa el programa Biobserva. És tracta d’un projecte de voluntariat en el que els participants aporten informació clau, en aquesta ocasió sobre les aus. El que servirà per analitzar l’entorn i valorar la bona salut de l’ecosistema.

Es demana, en principi, als treballadors adscrits a les plantes de gestió de l’aigua que, a través d’una aplicació o un programa informàtic avisin dels ocells que han vist. La llista d’ocells varia en funció de si és a la península ibèrica, les Illes Canàries o Balears.

Per poder participar es pot fer a través de la web de Biobserva.

Mireu en què consisteix el programa a través d’aquest vídeo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa