MonPlaneta
El Berguedà i Territori crearan una comissió de seguiment de la incineradora de Cercs
  • CA
L'antiga central tèrmica de Cercs
L’antiga central tèrmica de Cercs | Wikimedia Commons

El Consell Comarcal del Berguedà i el Departament de Territori, en una reunió que han mantingut aquest dimarts a la tarda, han acordat crear una comissió de seguiment del projecte per construir una incineradora a l’antiga central tèrmica de Cercs. El projecte, que ha aixecat un fort rebuig al territori, es troba en una fase “incipient”, destaquen des de Territori. Es tracta de la fase d’anàlisi de la suficiència i idoneïtat del projecte. Des de Territori ja s’ha demanat a les diferents agències de l’administració (Agència Catalana de l’Aigua, Agència de Residus de Catalunya, Vigilància i Control de l’Aire…) que valorin la documentació i es pronunciïn aquest mateix mes de juliol.

El president del Consell Comarcal, Josep Lara, ha explicat en declaracions als mitjans que intentaran que la comissió de seguiment del projecte es pugui constituir en el ple d’aquesta mateixa setmana. La intenció del president és que per part del territori hi pugui haver representació de totes les formacions polítiques del Consell. Un cop s’hagin efectuat els tràmits administratius inicials, la sol·licitud d’autorització ambiental se sotmetrà a informació pública i s’elaboraran els informes preceptius. Posteriorment, encara caldrà formular la declaració d’impacte ambiental.

Des de Territori expliquen que si la declaració fos favorable, es faria una proposta de resolució provisional, s’engegaria el tràmit d’audiència, i es redactaria una proposta de resolució, que s’hauria d’aprovar. Finalment, caldria notificar i comunicar la decisió, publicar la declaració d’impacte ambiental i publicar la resolució de l’autorització ambiental. Josep Lara ha assenyalat l’interès que ha manifestat el conseller de Territori, Damià Calvet, perquè el procés sigui participatiu i se’ls escolti. Lara ha posat de manifest que és “públic i notori” que molts ajuntaments ja han votat en contra del projecte en els seus plens, com també ho ha fet el mateix Consell d’Alcaldes i el ple comarcal. “La posició és clara i consistent. El projecte no casa amb la nostra visió de territori”, ha destacat. “No ens sentim còmodes amb aquest projecte”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa