MonPlaneta
Bellvitge ja tracta l’hiperplàsia de pròstata amb un nou mètode que no requereix anestèsia ni ingrés
L'Hospital Universitari de Bellvitge
L’Hospital Universitari de Bellvitge | Wikimedia Commons

!--akiadsense-->

L’Hospital de Bellvitge s’ha convertit en el primer centre públic català en utilitzar una nova tècnica menys invasiva per a la hiperplàsia benigna de pròstata. Aquesta és una malaltia que afecta la meitat dels homes a partir de 50 anys. El sistema consisteix en aplicar una teràpia tèrmica de vapor d’aigua que no requereix ni anestèsia general ni ingrés hospitalari. Fins ara el Servei d’Urologia ha intervingut un total de set pacients amb aquesta nova tècnica al llarg del mes de desembre de l’any passat. La reducció del temps de tractament permet, a més, un ús més eficient dels quiròfans, gràcies a què es poder tractar més pacients per jornada quirúrgica que amb la resta de tècniques. La teràpia consisteix a injectar vapor d’aigua a la pròstata a través de la uretra. Això causa la mort cel·lular del teixit, que després absorbeix el propi cos, prevenint així les complicacions provocades pel creixement anormal de la glàndula prostàtica.

L'Hospital de Bellvitge
L’Hospital de Bellvitge | ACN

!--akiadsense-->

El sistema per condensació de vapor ocasiona un ràpid col·lapse vascular a la zona del tractament, el que possibilita una intervenció sense pèrdua de sang. “Es tracta d’una tècnica mínimament invasiva amb un temps d’aplicació molt més curt que d’altres tècniques utilitzades fins ara i que és útil per a pacients amb pròstates d’uns característiques concretes o situacions clíniques en que calgui evitar anestèsia general”, explica el doctor Francesc Vigués, cap del Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge. A més, en tractar-se d’una intervenció ambulatòria mitjançant sedació endovenosa, els pacients poden abandonar l’hospital poques hores després de la intervenció, amb una sonda que serà retirada entre tres a cinc dies més tard. D’aquesta manera, es poden reduir els símptomes sense necessitat de recórrer a implants permanents o a la prescripció de medicaments.

La hiperplàsia benigna de pròstata és una malaltia molt prevalent que afecta al voltant de la meitat dels homes a partir dels 50 anys. Es caracteritza per l’engrandiment excessiu de la glàndula prostàtica, que entre altres complicacions, pot arribar a comprimir la uretra i bloquejar el flux de l’orina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa