MonPlaneta
De barriques de whisky a taules de surf, una iniciativa de reutilització de la fusta
Una de les planxes de surf que Grain ha fabricat amb fusta de barriques de whisky Glenmorangie Original
Una de les planxes de surf que Grain ha fabricat amb fusta de barriques de whisky Glenmorangie Original | Glenmorangie

!--akiadsense-->

Les barriques de roure blanc que la destil·leria escocesa Glenmorangie fa servir per a l’envelliment del seu whisky Glenmorangie Original només es fan servir dues vegades. Ara, però, la seva fusta serà emprada per a un nou producte de la seva col·lecció Beyond the Cask -‘Més enllà del barril’- que reaprofita aquest material per donar-li una nova vida i que, fins ara, comptava amb unes ulleres de sol i una bicicleta. L’empresa es va posar en contacte amb els fabricants de planxes de surf nord-americans Grain Surfboards of Maine, que elaboren les seves taules de manera artesanal i amb fusta, per elaborar una edició limitada que fes servir el material de les seves barriques.

El whisky Glenmorangie Original s’envelleix durant 10 anys en barriques de roure blanc que, abans, havien estat emprades per a fer bourbon, una altra varietat de whisky, per donar-li el seu color daurat i tocs de vainilla i caramel al seu sabor. Un cop han estat emprades dues vegades, és a dir, al cap de 20 anys, aquestes ja no es tornen a fer servir, de manera que ara han estat entregades als artesans nord-americans, que destaquen pel seu amor per la fusta i pel medi ambient i que fabriquen les seves planxes fent servir tècniques inspirades en la tradició de construcció de vaixells, prenent-se el temps i la paciència necessaris per muntar la fusta respectant les vetes i que són un pas més enllà en el retorn als valors dels productes fabricats a mà i la reutilització de materials. A cada planxa el material característic de Grain, el cedre blanc de Maine i el redre roig occidental, que ha estat recuperat, es combinen amb la fusta de 12 post de fusta de roure de Glenmorangie, l’equivalent a mitja barrica de whisky.

La tirada inicial d’aquestes taules consisteix a 25 planxes que ja són a la venda a la pàgina web de Grain. Segon Bill Lumsden, director de destil·lació de Glenmorangie, la col·lecció Beyond the Cask és “la seva forma de treballar amb persones que comparteixen la nostra visió creativa, passió i paciència per donar una segona vida a aquesta fusta”. Per a ell, treballar amb Grain Surfboards és “una manera excel·lent d’oferir una nova vida a les barriques i donar-hi una nova utilitat més enllà del gran servei que fan a la destil·leria“. Per la seva banda el fundador de Grain, Mike LaVecchia, afirma que “estan molt orgullosos d’aquestes planxes que hem creat en col·laboració”. “És increïble que puguis agafar una peça de fusta que ja ha treballat dur i donar-li una nova vida com una cosa tan bonica“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bota a setembre 19, 2018 | 20:36
    Bota setembre 19, 2018 | 20:36
    De bota a surf.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa