MonPlaneta
Barcelona revalida la certificació de bones pràctiques en turisme responsable i sostenible
  • CA

La ciutat de Barcelona ha revalidat fins el 2024 la certificació Biosphere, que reconeix les bones pràctiques en turisme responsable i sostenible. Segons informa el consistori barceloní, com a principals punts forts de la ciutat per ser considerada una destinació Biosphere, s’apunten les actuacions davant de l’emergència climàtica, el model per a una ciutat accessible, les accions en l’àmbit social i la solidaritat internacional, entre altres. L’Ajuntament assenyala en un comunicat que el certificat reconeix la feina de la ciutat per oferir uns estàndards de qualitat en l’oferta turística i una gestió adequada d’aquesta activitat.El certificat com a Biosphere World Class Destination és el resultat d’una auditoria realitzada per l’Institut de Turisme Responsable (ITR), una ONG internacional, i aprovada pel Global Sustainable Tourism Council (GSTC), amb criteris que responen als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Barcelona va ser la primera destinació urbana que va rebre la certificació Biosphere World Class Destination el 2011 i l’ha seguit renovant fins a l’actualitat.

La ciutat treballa perquè la certificació Biosphere arribi al màxim nombre d’empreses i entitats del sector turístic a través del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere, un distintiu finançat amb l’impost turístic i promogut pel consistori, amb la col·laboració del consorci Turisme de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona. El distintiu vol reconèixer aquells operadors turístics que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic. El procés d’implantació per a l’adhesió al Compromís es realitza sota el paraigües de la marca Biosphere, atesa la condició de Barcelona de destinació certificada, i per tant, amb capacitat per impulsar el distintiu Compromís (Committed Entity).

El programa es va posar en marxa el 2019 i compta amb 230 entitats distingides i unes 150 noves empreses de la ciutat que s’hi han adherit el 2021. En el conjunt de la destinació Barcelona, on el projecte s’impulsa en col·laboració amb la Diputació, són 664 empreses participants. Aquelles que s’adhereixen al projecte han de complir anualment una sèrie d’accions que les portin a superar els requisits de sostenibilitat corresponents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa