MonPlaneta
Barcelona presenta aquest divendres una campanya informativa sobre la Zona de Baixes Emissions
Foto d'arxiu de cotxes i motos circulant a Barcelona
Foto d’arxiu de cotxes i motos circulant a Barcelona | Europa Press

!--akiadsense-->

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya han presentat aquest divendres una campanya informativa sobre la Zona de Baixes Emissions en les Rondes de Barcelona per informar la ciutadania sobre l’entrada en vigor, l’1 de gener del 2020, de les restriccions d’accés i circulació. En un comunicat, l’AMB ha informat que la campanya servirà per informar la ciutadania en general i els vehicles privats en particular de les restriccions a la ZBE per als vehicles més contaminants, sense distintiu ambiental de la Direcció general de trànsit, i les alternatives de què disposen.

La primera fase de la campanya estarà activa fins el 31 de desembre del 2019 i tindrà una segona fase del gener al març del 2020, a més de suports publicitaris i accions especials que ofereixen vies d’informació i registre per facilitar les gestions a tota la població. A més, s’ha activat la pàgina web zbe.barcelona amb tota la informació i que inclou la nova plataforma de registre de vehicles contaminants dirigida a les persones titulars de vehicles que no els correspon el distintiu ambiental de la DGT, i els vehicles estrangers que podran sol·licitar les autoritzacions corresponents. “Posarem tots els esforços per informar la ciutadania perquè la ZBE és una mesura que no pot esperar. Es tracta de la nostra salut, especialment la de les persones més vulnerables”, ha dit el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, i ha afegit que és necessari que la ZBE impliqui un canvi d’hàbits de la ciutadania en la seva manera de moure’s per la ciutat.

El regidor Eloi Badia i el conseller Damià Calvet en una imatge d’arxiu | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

Els principals canals de difusió de la campanya són l’espai públic i els entorns urbans, el transport públic i tanques publicitàries en els accessos de la ciutat, i també estarà present en televisió, ràdio i premsa així com en tríptics informatius i sessions especifiques informatives en els 10 districtes de la ciutat. El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, considera que les mesures estan arribant a la ciutadania i que aquesta és conscient dels problemes de salut pública que suposa la qualitat de l’aire, perquè segons l’última enquesta de GESOP realitzada per l’AMB, aquest passat estiu, tres de cada quatre ciutadans ha sentit parlar de les restriccions i set de cada deu valoren positivament la mesura. Ha recalcat que “encara queda camí” i que des de les administracions encara hi ha deures pendents, per la qual cosa creu que és imprescindible la informació i la comunicació per aconseguir-ho.

En la mateixa línia, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha ressaltat que, tot i que fa temps que fan accions per a la millora de la qualitat de l’aire, només queda “la via del trànsit per reduir emissions de manera significativa”, per la qual cosa ha posat en valor la mesura de la ZBE, una mesura que el Govern vol ampliar a la resta de ciutats grans de Catalunya, ha especificat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa