MonPlaneta
Barcelona i el Laboratori Europeu de Física de Partícules aproparan l’art i la ciència als ciutadans
  • CA
La Fàbrica de Creació Fabra i Coats | Ajuntament de Barcelona

El Laboratori Europeu de Física de Partícules (CERN) i l’Ajuntament de Barcelona s’han aliat per, a través del programa Collide International i el Pla Barcelona Ciència, per contribuir a la visibilitat de la ciència i promoure, reforçar i maximitzar a nivell europeu el valor de la recerca de l’excel·lència i del seu impacte sobre la societat. El tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, ha valorat molt positivament aquesta col·laboració: “L’Ajuntament de Barcelona està compromès amb la ciència com a motor del desenvolupament econòmic i social. Per això és clau, també, impulsar el seu reconeixement a través de la divulgació científica, com preveu el Pla Barcelona Ciència. Ara reforcem aquest objectiu del pla a través de l’art amb aquesta aliança amb el CERN, una de les principals institucions científiques al món. Oferim l’oportunitat que artistes i investigadors contribueixin a la divulgació i visibilització de la ciència a través també de l’Institut de Cultura de Barcelona i sumem esforços per projectar Barcelona com a capital europea científica, amb el teixit científic i artístic local i internacional.”

CERN | NASA

Collide International és una convocatòria artística anual establerta al CERN, que convida artistes de qualsevol nacionalitat i edat a sotmetre una proposta de projecte artístic a desenvolupar com a part d’una residència artística, i a treballar i inspirar-se al costat d’una extraordinària comunitat científica al CERN. La ciutat de Barcelona és la tercera ciutat que col·labora amb el programa. En aquest marc, es concedirà una residència de tres mesos a un artista perquè ampliï la seva investigació treballant al CERN de la mà de físics de partícules, enginyers, experts en IT i personal de laboratori. A continuació, l’artista passarà un mes a la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona, on podrà ampliar la seva recerca a partir d’establir un diàleg i explorar col·laboracions amb investigadors, comunitats artístiques i programes culturals de la ciutat.

En aquesta segona fase a Barcelona, els artistes tindran l’oportunitat d’ampliar i aplicar la seva recerca a través de la xarxa científica i cultural de Barcelona. L’ambient obert i col·laboratiu de la Fabra i Coats, amb un ampli programa d’exposicions i projectes comunitaris, oferirà a l’artista un entorn excel·lent per poder reflexionar i contextualitzar la seva obra. Barcelona és una ciutat vibrant que combina la seva tradició més artística i innovadora amb la investigació científica més avançada i condueix així a l’aparició de noves expressions artístiques que van més enllà de les disciplines tradicionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa