MonPlaneta
Barcelona acull la tercera edició de la Setmana de la Resiliència
Imatge del passeig de Gràcia de Barcelona
Imatge del passeig de Gràcia de Barcelona | Cedida

!--akiadsense-->

De l’11 al 16 de novembre, Barcelona acollirà la tercera edició de la Setmana de la Resiliència. Aquesta trobada, organitzada per UN-Habitat, amb col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, proposa un espai comú per reunir a diversos actors i representants de ciutats de tot el mónper treballar en la resiliència urbana i avançar en el coneixement i l’acció. L’edició d’enguany inclourà diverses sessions interactives, tallers i diàlegs centrats en les temàtiques de l’acció climàtica i la resiliència; la informalitat urbana; la governança, descentralització i resiliència; la resiliència social; les crisis humanitàries urbanes; i les aliances com a eina per crear ciutats més sostenibles i resilients.

Durant aquesta setmana es portaran a terme activitats i iniciatives que fan les ciutats més resilients i que reforcen les agendes de desenvolupament i humanitàries a nivell internacional. Actors clau de tot el món, juntament amb representants de ciutats, governs, ONGs i investigadors debatran sobre com afronten els reptes urbans per implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, la Nova Agenda Urbana, el Marc de Sendai per a la Reducció de Riscos i el Compromís de París. La participació a la Setmana de la Resiliència de Barcelona és oberta a tothom i el programa es troba disponible en aquest lloc web.

L’Ajuntament de Barcelona treballa per fer que la capital catalana estigui preparada per prevenir, o en cas que sigui inevitable, minimitzar, l’impacte de situacions excepcionals d’emergència o incidències puntuals, que poden estar provocats indistintament per causes naturals, antròpiques o tecnològiques. Des del 2009 el Govern municipal compta amb un equip de professionals centrats a incrementar aquesta capacitat de la ciutat, és a dir, la seva resiliència urbana. Durant aquest període aquests experts han estat centrats en desenvolupar accions que permetin millorar la resiliència a la ciutat, aportant una sèrie de principis i pautes generals per tal d’incrementar la coordinació i la resposta davant de determinades situacions. Actualment, amb col•laboració del programa de resiliència d’UN-Habitat i la xarxa 100 Resilient Cities, s’està treballant en l’estratègia de resiliència de la ciutat, on s’està estudiant la capacitat que té la ciutat per respondre davant als impactes i tensions als que està exposada, i a través de la qual es definirà el pla d’acció a futur per fer front als principals reptes identificats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa