Les balenes que enverinen els qui les maten

Un estudi científic conclou que els habitants de les Illes Fèroe pateixen transtorns a causa de les concentracions de mercuri que ingereixen amb la carn de balena

Balena

Balena | Europa Press

Grindadráp és el terme danès que descriu l’encerclament, captura i sacrifici de les balenes a mans dels vaixells de les Illes Fèroe, a l’Atlàntic Nord i de sobirania danesa. Els habitants d’aquestes illes glaçades i tallades pel vent sempre han depès del mar per accedir a una alimentació suficient. Per això, tradicionalment, han caçat balenes, una pràctica encara legal que varia molt de volum segons els anys, però que l’any 2017 va acabar amb la vida de 1.746 cetacis.

El problema és que la contaminació dels oceans ha acabat concentrant grans quantitat de mercuri i de contaminants orgànics resistents. Aquests components químics han estat objecte de seguiment constant en la població infantil que, segons els estudis mèdics, presenta alteracions notables en el sistema nerviós i també deixa petja psicològica i psiquiàtrica. També pronostiquen un increment futur de les malalties de Parkinson i Alzheimer.

En paral·lel, hi ha diverses campanyes de protecció de les balenes, d’organitzacions que utilitzen l’impacte de les imatges del mar ensangonat amb els cossos dels cetacis. Tot i així, els illencs defensen aquesta activitat tradicional i acusen els activistes de l’ecologia d'”imperialisme cultural”.

Comentaris

  Gongylus 29 de Novembre de 2018 13:38
  No és imperiañisme cultural, és amor i sentit comú.
  humans assassins 29 de Novembre de 2018 15:43
  Les campanyes de protecció de les balenes son poques. El mamífers més gran del planeta han de ser protegits. Cap compassió pel mal que reben els humans assassins.
  Novita 30 de Novembre de 2018 3:12
  Y los japoneses.

Nou comentari