MonPlaneta
Les balenes que enverinen els qui les maten

Grindadráp és el terme danès que descriu l’encerclament, captura i sacrifici de les balenes a mans dels vaixells de les Illes Fèroe, a l’Atlàntic Nord i de sobirania danesa. Els habitants d’aquestes illes glaçades i tallades pel vent sempre han depès del mar per accedir a una alimentació suficient. Per això, tradicionalment, han caçat balenes, una pràctica encara legal que varia molt de volum segons els anys.

El problema és que la contaminació dels oceans ha acabat concentrant grans quantitat de mercuri i de contaminants orgànics resistents. Aquests components químics han estat objecte de seguiment constant en la població infantil que, segons els estudis mèdics, presenta alteracions notables en el sistema nerviós i també deixa petja psicològica i psiquiàtrica. També pronostiquen un increment futur de les malalties de Parkinson i Alzheimer.

En paral·lel, hi ha diverses campanyes de protecció de les balenes, d’organitzacions que utilitzen l’impacte de les imatges del mar ensangonat amb els cossos dels cetacis. Tot i així, els illencs defensen aquesta activitat tradicional i acusen els activistes de l’ecologia d'”imperialisme cultural”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gongylus a novembre 29, 2018 | 13:38
  Gongylus novembre 29, 2018 | 13:38
  No és imperiañisme cultural, és amor i sentit comú.
 2. Icona del comentari de: humans assassins a novembre 29, 2018 | 15:43
  humans assassins novembre 29, 2018 | 15:43
  Les campanyes de protecció de les balenes son poques. El mamífers més gran del planeta han de ser protegits. Cap compassió pel mal que reben els humans assassins.
 3. Icona del comentari de: Novita a novembre 30, 2018 | 03:12
  Novita novembre 30, 2018 | 03:12
  Y los japoneses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa