Estiu austràlia
Tarda d’estiu a una zona rural d’Austràlia | D.P.

!--akiadsense-->

Un grup d’acadèmics de la Universitat Nacional d’Austràlia, format per membres de l’Escola d’Art i Disseny i de l’Institut de Canvi Climàtic, s’han unit per crear una eina que integra les dades existents i mostra els impactes del canvi climàtic d’una manera que tothom pot entendre molt millor. Segons informa el portal Phys.org aquesta eina, a més, mostra com una de les seves conclusions més importants que l’any 2050 l’hivern, a Austràlia, ja no existirà com el coneixen a dia d’avui. Enlloc seu, tindran una nova estació: el ‘Nou Estiu’, com l’han batejat, un període durant el qual les temperatures superaran els 40ºC de manera habitual i sostinguda. Això serà així, almenys, si no s’assoleixen els objectius de l’Acord de París pel que fa la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Gràcies a aquesta eina, els australians poden clicar a milers de llocs del seu país i veure com haurà canviat la meteorologia del seu poble o ciutat el 2050. Segons explica Geoff Hinchliffe, de l’Escola d’Art i Disseny de l’ANU, “vam mirar les temperatures mitjanes històriques de cada estació i les vam comparar amb les dades projectades i el que trobem, a tot arreu, és que no hi ha cap període d’hivern sostingut o durador”. Així doncs, afirma, “d’aquí a 30 anys l’hivern com el coneixem serà inexistent. Desapareix a tot arreu excepte en alguns llocs de Tasmània”.

L’eina fa servir dades de l’Oficina de Meteorologia i de la Informació Científica per a Propietaris de Terra d’Austràlia, i mostra quants graus pujarà la temperatura mitjana a cada lloc el 2050 i quants dies més cada any la temperatura superarà els 30 o els 40 graus en comparació amb avui dia, fent servir indicadors visuals per mostrar com afectarà el canvi climàtic a cada lloc. El resultat final, preparat per a la Fundació Australiana per a la Conservació, es pot visitar aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa