MonPlaneta
Augmenta el número de pescadors que tornen els peixos vius al riu
  • CA
Pescador de riu | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

La pràctica de la pesca sense mort, és a dir, aquella que es realitza amb la finalitat de retornar les captures al medi natural de la manera menys lesiva possible, ha augmentat en els darrers anys. Fins a un 74% dels permisos de pesca en zones de pesca controlada intensiva s’obtenen amb la condició de retornar immediatament els peixos a les aigües de procedència. El Departament d’Agricultura fa una aposta clara pel foment d’aquesta modalitat, ofereix prop de 3.800 quilòmetres pescables i limita a 635 els quilòmetres on és permesa la pesca amb mort (un 14% del total de quilòmetres pescables a Catalunya). Una mesura aplicada per la Generalitat l’any 2012 destinada al foment de la pesca sense mort i que ha resultat ser molt efectiva ha estat reduir a la meitat totes les taxes dels permisos de pesca en la modalitat sense mort respecte de la modalitat amb mort.

Des de la seva implantació l’any 2012, han anat augmentant progressivament els permisos de pesca sense mort respecte dels amb mort. És a les zones de pesca controlada intensiva on la diferència s’ha fet més gran, tal com mostra el gràfic dels últims set anys: ha passat d’una relació 50-50% a un 74-26% a favor dels permisos de pesca sense mort. A les zones de pesca controlada de salmònids, tot i que també s’està produint un distanciament en els permisos amb i sense mort, aquest distanciament no és tan acusat com en el cas dels intensius.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tal com raja a abril 17, 2019 | 15:44
    Tal com raja abril 17, 2019 | 15:44
    Però igualment hi ha patiment per a l'animal. Aquest sistema deu ser una manera lícita de causar dolor.
  2. Icona del comentari de: Charlie a abril 18, 2019 | 07:05
    Charlie abril 18, 2019 | 07:05
    Anar a pescar per no menjar és a anar a tocar els collons als peixos. I com a mínim un forat al paladar (si hi ha sort). Qui no te feina, el gat pentina... o va a pescar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa