MonPlaneta
Augmenta un 9% la superfície amb protecció màxima contra la contaminació lumínica

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat el nou mapa de la protecció envers la contaminació lumínica a Catalunya. És un instrument normatiu d’ordenació ambiental que reflecteix les zones en què es divideix el territori en funció de la vulnerabilitat del medi nocturn a la contaminació lumínica, atenent, d’una banda, la necessitat de mantenir una correcta il·luminació en aquelles àrees on es desenvolupa l’activitat humana, i, de l’altra, la protecció de la flora, de la fauna, dels ecosistemes en general i la preservació de la visió del cel a la nit.

Les zones de protecció són quatre, i van des de les E1, que són les de màxima protecció, a les E4, les de menor protecció. En funció de la zona on es troben ubicades les instal·lacions d’il·luminació, la normativa determina el tipus i les característiques que s’hi poden instal·lar. De forma general són:

Zones E1: La llum emesa ha de ser de tonalitat carbassa i ha d’estar complet ment enfocada a terra.

Zones E2: La llum emesa ha de ser de tonalitat blanca càlida i amb molt poca incidència per sobre del pla del llum.

Zones E3 i E4: La llum emesa ha de ser de tonalitat blanca neutra, tot i que es recomana càlida, i amb una incidència baixa per sobre del pla del llum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa