MonPlaneta
AstraZeneca nega haver desviat les vacunes pactades amb la UE a altres països
La seu d'AstraZeneca a Cambridge
La seu d’AstraZeneca a Cambridge | AstraZeneca

!--akiadsense-->

AstraZeneca ha negat que hagi desviat les vacunes pactades amb la Unió Europea a altres països, com havia insinuat la Comissió Europea. “No és cert perquè no obtenim beneficis enlloc”, afirma el seu conseller delegat Pascal Soriot en una entrevista a diversos mitjans europeus per defensar-se de les crítiques de Brussel·les al retard en les entregues de la vacuna d’Oxford. Segons Soriot, les centres de producció amb la menor productivitat “són els que estan subministrant a Europa”. “És mala sort”, diu en l’entrevista publicada aquest dimecres. D’altra banda, AstraZeneca ha qüestionat que la UE vulgui vigilar les exportacions de la vacuna quan la Comissió Europea ha reiterat que tothom al món hauria de tenir-hi un accés igualitari.

“Europa tindrà el 17% de la producció mundial al febrer per a una població que representa el 5% dels habitants del planeta”, remarca Soriot en l’entrevista a El País, La Repubblica i Welt.

Amb tot, AstraZeneca assegura que està treballant per superar els problemes de producció a Europa i accelerar les entregues. Preguntat per les diferències amb el Regne Unit, Soriot recorda que els britànics van tancar un acord de compra anticipada tres mesos abans que els europeus i que això els hi ha permès superar més ràpidament les dificultats de producció.

“Els centres de producció amb major rendiment estan al Regne Unit perquè van començar abans”, aclareix.

Preguntat per la possibilitat d’exportar a Europa vacunes produïdes al Regne Unit, Soriot afirma que tenen un compromís previ amb el govern britànic, que es va implicar abans en la recerca d’Oxford. “Tan bon punt hi hagi un nombre suficient de vacunacions al Regne Unit, podrem utilitzar el centre de producció per ajudar a Europa també”, apunta.

Mentrestant ningú d’AstraZeneca s’ha presentat a la reunió amb la Comissió Europea per aclarir el retard en l’entrega de les vacunes prevista per aquest dimecres per aclarir el retard en l’entrega de les vacunes, segons confirmen fonts comunitàries. Aquestes asseguren que estan pressionant la companyia per mantenir la trobada. “Estem insistint perquè ens donin explicacions”, afirmen les mateixes fonts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa