MonPlaneta
Arrenca l’exposició itinerant “Viatge al Cor dels Pirineus”
Imatge de l’exterior del Piribus | Departament de Territori i Sostenibilitat

Ripoll ha acollit aquest divendres la presentació del projecte al Comitè de Seguiment, així com una jornada formativa destinada als representants de les entitats ambientals que coordinaran les activitats paral·leles a l’exposició a cada una de les etapes. Olot serà la primera parada a Catalunya de l’exposició itinerant ‘Viatge al cor dels Pirineus”, organitzada en el marc del projecte europeu ADN Pirineus. Es tracta d’una mostra interactiva que recorrerà a partir de l’1 d’abril i fins al 2020 32 localitzacions de Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França. L’objectiu és sensibilitzar i posar en valor la singularitat dels Pirineus, mitjançant el seu paisatge, geologia, biodiversitat i història humana. Aquestes seran les quatre àrees temàtiques que permetran al visitant explorar el patrimoni natural i cultural intrínsec dels Pirineus. La mostra recorrerà en total més de 6.000 km, amb una previsió de 30.000 visitants.

L’exposició s’integra en un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, anomenat Piribus. El que es pretén és interpel·lar directament els sentits de les persones visitants, amb dispositius que permetran descobertes visuals en 360º, pantalles tàctils i sonores, així com la manipulació d’objectes i mostres. A l’exposició, els visitants podran donar resposta a algunes preguntes i curiositats que amaguen els Pirineus, com ara per què es troben petxines a 3000 metres d’altitud. També imaginar sensacions vinculades a la natura singular d’aquestes muntanyes, i observar-la des de diversos punts de vista.

L’interior del Piribus, on hi ha l’exposició | Departament de Territori i Sostenibilitat

En aquest context, avui Ripoll ha acollit la presentació de l’exposició al Comitè de Seguiment del Projecte, format per polítics, tècnics, personatges rellevants en l’àmbit del territori pirinenc que avaluen el projecte. També s’ha celebrat una jornada formativa destinada a professionals de les entitats ambientals que coordinaran les activitats a cada etapa del Piribus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa