MonPlaneta
Els arbres dels tròpics moren cada cop més ràpid

Una combinació d’elements està fent augmentar la mortalitat dels arbres a les zones humides dels tròpics on, en algunes zones, estan morint el doble de ràpid que fa 35 anys. Aquest fet es desprèn d’un estudi de gran abast que ha examinat la salut dels arbres de la zona tropical de la Terra, d’Amèrica del Sud a Àfrica i al sud-est asiàtic i que ha estat publicat a la revista New Phytologist.

Segons el líder de l’equip responsable d’aquesta investigació, el doctor Nate McDowell -del Laboratori Nacional del Pacífic Nord-Oest del Departament d’Energia dels Estats Units-, aquesta tendència continuarà durant la resta del segle ja que hi ha “tot un seguit de factors que sembla que estan impulsant la mortalitat, i la probabilitat que aquests factors es produeixin està augmentant”, fet que atribueix als efectes de l’escalfament global.

Els arbres dels tròpics humits tenen un paper molt important en la regulació dels nivells de diòxid de carboni de la Terra, absorbint-ne proporcionalment més que la resta de boscos del planeta junts. La seva mort, doncs, redueix la capacitat de regulació d’aquest gas, causant més escalfament global que, al seu torn, augmenta la mortalitat dels arbres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa