MonPlaneta
Aragonès: “Els pressupostos del 2020 s’han elaborat partint dels compromisos de l’Agenda 2030”
  • CA
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès | ACN

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha destacat el compromís del Govern per a construir el present i futur de la Mediterrània, en el marc de l’acte inaugural de la 13a Setmana Mediterrània de Líders Econòmics (MedaWeek) que ha tingut lloc aquest matí a l’edifici de la Llotja de Mar de Barcelona. En aquest sentit, ha explicat que “els Pressupostos del 2020 s’han elaborat partint dels compromisos de l’Agenda 2030 pel desenvolupament sostenible” i ha detallat que els comptes de l’any que ve s’han preparat tenint en compte els compromisos que la comunitat internacional ha consensuat en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que ha establert les Nacions Unides, “que esdevenen una guia per transformar Catalunya i ajudar així a millorar el món”.

El vicepresident ha remarcat que l’avantprojecte de pressupostos de la Generalitat per al 2020 vincula l’assignació de recursos a programes prioritaris en el Pla de Govern adoptats per implementar l’Agenda 2030 a Catalunya, i prioritza els ODS que encaixen en els quatre eixos estratègics fixats: “En primer lloc, cal fer un pas endavant i posar-nos al dia després d’anys d’haver fet esforços titànics per superar la crisi. I això vol dir recuperar els nivells de despesa dels serveis públics essencials, i reforçar l’estructura institucional a partir de criteris de transparència”, ha afirmat Pere Aragonès. El segon eix estratègic passa per la reducció de les desigualtats socials i territorials, “perquè volem un país pròsper i equitatiu, on ningú es quedi enrere amb independència de la seva situació socioeconòmica, de les dificultats personals i familiars de cadascú o del territori on viu”. La promoció del coneixement, la innovació i la dinamització econòmica és el tercer eix d’aquesta agenda, mentre que l’últim objectiu se centra en “l’horitzó de zero emissions i residus. Aquí hem de ser tan ambiciosos com gran és el repte que tenim davant”, ha seguit Aragonès.

D’altra banda, tots aquests programes i objectius inclouran “per primera vegada eines per avaluar l’impacte de gènere en els comptes, així com un instrument pioner proporcionat per Unicef per calcular la inversió pressupostària en infància”, segons ha indicat el vicepresident.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa